MINISTAR LONČAR OŠTRO OSUDIO NAPAD NA EKIPU HITNE POMOĆI: Naši timovi su spremni da pomognu svakome ko ih pozove, ali fizičke napade nećemo tolerisati

Autor:

Vesti

27.10.2021

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom napada na ekipu Hitne pomoći, koji se dogodio jutros oko 5 časova, ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar je najoštrije osudio ovaj incident i poručio da ce država preduzeti sve da se svaki sličan slučaj maksimalno sankcioniše, kako do njih vise ne bi dolazilo.

Republika

Foto: Printscreen/RTS

Zlatibor Lončar

- Krajnje je vreme da se odlučimo da li hoćemo da nas leče profesionalci, lekari ili da verujemo drustvenim mrežama i lažima koje se plasiraju! Zašto neko zove Hitnu pomoć, ako ne veruje u tu medicinu? Naši medicinski timovi rade 24h, obučeni su i spremni da pomognu svakome ko ih pozove, ali fizičke napade, a posebno oružane onih koji misle da su pametniji od svih drugih, nećemo tolerisati - istakao je ministar Lončar.

Podsećamo, oko 5 sati ujutro dogodio se incident u Ulici Despota Stefana kada je pacijent napao medicinskog tehničara Hitne pomoći.

Prema nezvaničnim informacijama, on je navodno nasrnuo nožem na medicinskog tehničara jer mu je on rekao da stavi masku.

- Pacijent je sve vreme kašljao i kada mu je tehničar rekao da mora da stavi masku, izvadio je nož i nasrnuo je na njega. Na svu sreću, naš kolega se dobro snašao i držao ga dok nije stigla policija. Ponudili smo da dođe druga ekipa Hitne pomoći, ali pacijent je to odbio - rečeno je iz Hitne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bobi

27.10.2021 17:08

U Novom Sadu,pre mesec dana,doktorica iz hitne dobila par šamara od pacijenta,niko ni spomenuo.Direktor nula bodova,kriminalac,uprava katasrofa!!!!!