Premijera filma o Branku Pešiću u četvrtak u Kombank dvorani

Autor:

Vesti

26.10.2021

19:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijera dokumentarnog filma o Branku Pešiću "Gradonačelnik" biće premijerno izvedena u četvrtak, 28. oktobra u Kombank dvorani, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Republika

Foto: beograd.rs

Goran Vesić

Vesić je, gostujući na TV Prva, rekao da je bivši beogradski gradonačelnik mnogo toga ostavio Beogradu i da je zaslužio da ga se večno sećamo.

- Njegovi saradnici govore u filmu. Branko Pešić je uspešno vodio Beograd, a ideja je da sačuvamo uspomenu na njega, jer on to zaslužuje - rekao je Vesić.

Foto: Republika

 

On je podsetio i da će do kraja godine biti podignut spomenik Pešiću, u pešačkoj zoni u Zemunu i dodao da se uređuje Zemunski kej od Venecije do Lida, te da će taj deo grada izgledati kao "Beograd na vodi".

- U Pešićevo vreme urađena je Gazela, Terazijski tunel, hotel Jugoslavija, Beograđanka... Zaslužio je da ga se večno sećamo - rekao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading