BANKA UPOZORAVA KLIJENTE: Ukoliko vam stigne OVAJ mejl, momentalno ga obrišite!

Autor:

Vesti

26.10.2021

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna poznata banka koja posluje u Srbiji upozorila je svoje klijente da ne otvaraju link koji mogu da dobiju putem imejla u poruci naslovljenoj "Obaveštenje o deviznom prilivu: EUR 9050.00", iako se čini da je poslala upravo banka. U pitanju je "fišing" hakerski napad, čiji cilj je da ukrade lične i bankovne podatke.

Republika

Foto: pixabay.com

Hakeri šalju imejlove u kojima se predstavljaju kao institucije, a koji sadrže zlonamerne linkove (Foto: Ilustracija)

U prilogu imejla nalazi se fajl "Obavestenje o deviznom prilivu 0065109372021.xlsm", a u poruci se od klijenata traži da "popune raspored priliva, overe potpisom ovlašćenog lica i pečatom, a zatim ga proslede na imejl adresu bg_prilivi@bancaintesa.rs ili faks: 021/6624-633".

 

 

Ne otvarajte hakerski imejl

Banka je upozorila klijente da u cilju bezbednosti računara i podataka ne otvaraju fajl u prilogu imejla niti postupaju prema uputstvima u poruci, već da je odmah obrišu iz sandučeta.

Opasnost na koju banka upozorava je zapravo "fišing" (phishing) napad. Hakeri šalju imejlove u kojima se predstavljaju kao institucije, a koji sadrže zlonamerne linkove. Ako žrtva nasedne i otvori link koji joj je haker poslao, njeni lični i bankovni podaci, poput korisničkog imena i lozinke za nalog za elektronsko bankarstvo, broja kartice i sl, mogu da budu zloupotrebljeni, prenosi Sputnjik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading