VEOMA VAŽNO OBAVEŠTENJE: Testovi koji nisu rađeni u državnim laboratorijama neće biti vidljivi u Digitalnom zelenom sertifikatu!

Autor: Republika

Vesti

24.10.2021

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Društevnim mrežama kruže informacije da će se raditi testovi ispred ugostiteljskih objekata - što nije tačno jer taj test ne ulazi u Digitalni zeleni sertifikat, odnosno kovid propusnicu, a tim povodom oglasila se i Kancelarija za IT i e upravu.

Republika

Foto: printskrin/instagram

Rezultati PCR ili brzog antigenskog testa su vidljivi u sertifikatu samo kada su urađeni u državnim labaratorijama

Povodom informacija koje kruže društevnim mrežama, a koje se odnose na rađenje testova ispred ugostiteljskih objekata oglasila se Kancelarija za IT i e upravu.

- Važno obaveštenje u vezi validnosti Digitalnih zelenih sertifikata za ulazak u objekte nakon 22 časa. Povodom natpisa koji su se pojavili na društvenim mrežama, a tiču se testiranja pred sam ulazak u objekte nakon 22 časa, obaveštavamo sve građane da testovi koji nisu urađeni u jednoj od referentnih, odnosno državnih labaratorija, neće biti vidljivi u Digitalnom zelenom sertifikatu. Rezultati PCR ili brzog antigenskog testa su vidljivi u sertifikatu samo kada su urađeni u državnim laboratorijama i samo takvi će biti vidljivi prilikom očitavanja QR koda od strane inspekcije ili kovid redara u objektu u koji je neko došao nakon 22 časa - piše u obaveštenju.

 

U Srbiji je od sinoć u 22 sata za ulazak u ugostiteljske objekte potreban digitalni zeleni sertifikat.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading