DAMIR OKANOVIĆ REŠIO REBUS KOJI JE POSVAĐAO VOZAČE U SRBIJI: Evo ko ima prednost prolaza na raskrsnici! (FOTO)

Autor: Republika

Vesti

23.10.2021

19:58

Na društvenim mrežama nastao je pravi haos koji je umalo posvađao vozače iz Srbije.

Twitter.com

Srbi se posvađali na društvenim mrežama zbog ovog rebusa

Slika koja ilustruje situaciju u saobraćaju pojavila se na društvenim mrežama i izazvala pravi haos među vozačima u Srbiji.

Reč je o fotografiji koja prikazuje raskrsnicu na kojoj se nalaze crveni automobil i zeleni autobus, a korisnici društvenih mreža maltene da su se posvađali oko toga ko ima prednost.

Novinari naše redakcije gotovo da su saglasno dali prednost autobusu, ali smo zbog toga bili "opomenuti" od strane direktora Komiteta za bezbednost saobraćaja Damira Okanovića koji nam je srdačno poručio da "obnovimo gradivo iz saobraćaja".

U razgovoru za naš portal Okanović je rešio dilemu koja nas je sve mučila, pa je tako i citaocima i nama otkrio ko ima prednost prolaza na raskrsnici: 

printscreen/RTS

Damir Okanović rešio dilemu

- Na raskrsnici na kojoj je saobraćaj regulisan svetlosnim saobraćajnim znakovima, međusobno prvenstvo prolaza učesnika u saobraćaju, koji na raskrsnici svetlosnim saobraćajnim znakovima istovremeno dobijaju pravo prolaza, reguliše se pravilom "desne strane" i pravilom "levog skretanja" - istakao je Okanović i time rešio rebus koji je izazvao pravu pometnju među Srbima.

Na pitanje ko ima prvenstvo prolaza - crveni automobil ili zeleni autobus anketirani citaoci Republike su u našoj anketi ovako glasali:

45.09% Automobil

54.91% Autobus

 

Komentari (4)

Loading
penzos

24.10.2021 09:12

on je time eliminisao sve saobraćajne znakove koji postoje na raskrsnici , a to su trougao stop, tablu o prvenstvu prolaza autobusa, pravilo desne strane važi u slučaju kad nema saobraćajnih znakova koji obavezuju vozače da ih poštuju, neka on obnovi gradivo

Zile Pacov

24.10.2021 12:52

@penzos - Kada postoji svetlosna signalizacija i ako je ona u funkciji, saobraćajni znakovi apsolutno ne važe. Ovde automobil i autobus istovremeno imaju zeleni signal, to znači poštuje se pravilo desne strane.

sasa

24.10.2021 10:19

mogli ste da pozovete i nekog iz saobracajnog instituta i iz udruzenja auto skola mozda i nekog iz mupa..ili da amgazujete neku stranu agenciju da resi dilemu .. ovo se uci u 5 tom razredu na casovima opste tehnickog obrazovanja

Boki 61

24.10.2021 14:48

@sasa - Nemojte zvati policiju i one iz bezbednosti saobracaja. Po njima niko ziv na putu nebi smio da se nadje. Osim toga oni se bave tehnickom ispravnoscu vozila. Sacuvaj boze da vam ne radi svetlo u kaseti ili u pepejari. Vizilo je odma tehnicki neispravno. Ti su vazne stvari a vi zapeli za autobus zeleni i automobil crveni u raskrsnici. Znate vi koliko je to komplikovano i stace oni tu.