ANTIVAKSERI NEMAJU VIŠE ŠTA DA PRIČAJU: Doktorka Danica Grujičić se vakcinisala Sputnjikom Ve sa Torlaka (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

22.10.2021

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije dr Danica Grujičić prva je primila danas na institutu Torlak vakcinu „Sputnjik Ve“ (Sputnik V),proizvedenu u Srbiji.

Republika

Foto: facebook.com/printscreen

Danica Grujičić primila Sputnjik V sa Torlaka

Danica Grujičić je istakla da je od strateškog značaja da Torlak nastavi da proizvodi vakcine za našu decu.

- Strateški je najvažnija stvar da se zaštite najmlađi. Da imaš svoju vakcinu, koju proizvode tvoji ljudi, koju daješ svojoj deci i onda automatski oduzimaš bilo kakvo antivakserima da bilo šta pričaju. A mi stariji pamtimo Torlak. Niko nije postavljao pitanje. Mi smo verovali u sistem. I zašto ponovo da ne verujemo svojoj kući koja postoji oko 100 godina. Koliko je važna vojska i policija toliko je važan i Torlak i zaštita najmlađe populacije - rekla je Grujičićeva.

„Imamo 550.000 doza – 275.000 komponente 1 i 275. 000 komponente 2, spremnih za upotrebu ovde u Srbiji, s oznakom proizvedeno u Srbiji“, rekao je početkom septembra ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije Nenad Popović.

Proizvodnja ruske vakcine Sputnik V u Srbiji počela je u junu, a ruski institut za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamaleja" odobrio za upotrebu 550.000 doza vakcine "Sputnjik V", koje su proizvedene na Torlaku do 13. avgusta.

(Republika/Sputniknews)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading