UŽAS U NOVOM SADU: Devojci našli ogromnog parazita U NOSU!

Autor: Blic, Republika

Vesti

14.12.2017

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Člankoviti pseudoparazit sa 750 nožica i glavom sa dve antene izvađen je prošle nedelje iz nosa Novosađanke S.N. (21)!

RepublikaFoto: pixabay.com
Parazit je poslat u Pasterov zavod u Novom Sadu

Pacijentkinja se javila na pregled doktoru Novaku Vukoju, ORL specijalisti, kako je rekla, zbog osećaja da joj nešto gamiže, šeta, pomera se i golica je u levoj nosnici, kao živi stvor.

Kad je probala da isprazni nos, iz njega je izlazio samo sekret. Nakon toga se sve smirivalo, ali je nakon nekoliko sati ponovo počinjao haos u nosu. Postala je nervozna, napeta, preplašena. Kome god da je nešto rekla o tome, svi su joj odgovorili da umišlja, da je skrenula, da ostavi cigare. Pošto su simptomi postali nepodnošljivi, a osećaj strašan, S.N. se javila specijalisti ORL.

Tokom mikroskopskog pregleda lekar je spazio da se nešto pomera ispod donje nosne školjke u nosnom hodniku.

- Ubacio sam kameru u nos i video nešto kao stonogu, sa glavicom i dve antene na njoj. Nešto oblika gusenice se polako kretalo prema izlazu nosa. Instrumentom sam odstranio to čudovište i stavio ga na beli papir - priča Vukoje.

- Parazit je poslat u Pasterov zavod u Novom Sadu, gde se otkrilo da se radi o milipedes (hiljadu nožica) parazitu, sastavljenom od članaka, koji može biti dužine do šest centimetara. Nosi od 10 do 100 jaja i živi u nehigijenskim uslovima, a hrani se kao biljojed. Verovatno se uvukao u spavaću sobu i tokom sna dospeo do nosa. S obzirom na karakteristike ovoga pseudoparazita, nije došlo do oštećenja u nosu – objašnjava naš sagovornik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
marko

24.12.2017 09:26

Veliki pozdrav za Vukoja,legendarnog doktora.