TIODOROVIĆ O ODLUKAMA KRIZNOG ŠTABA: Prva sledeća mera će biti POTPUNI PRELAZAK NA ONLAJN NASTAVU, nadam se što pre!

Autor: Republika

Vesti

20.10.2021

15:35

Uvođenje kovid propusnica za sve ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru od 22 časa samo je prva mera u nizu koja će se odnositi na kovid propusnice.

ST/V. LUKIĆ

Branislav Tiodorović

Očekujemo procenu stručnjaka, ali svakako će prva sledeća mera biti potpuni prelazak na onlajn nastavu, kaže član Kriznog štaba epidemiolog Branislav Tiodorović.

- Razmatra se mogućnost da škole kompletno pređu na onlajn sistem 10 dana, to će se odlučiti tek od strane ovog tima za praćenje škola. To čini tim iz Ministarstva prosvete i Batuta, i sagledavanja podataka. Mi gledamo da počne što pre jer očigledno da su nam deca osetljivi deo populacije ovog trenutka - rekao je Tiodorović za Blic.

On je ranije za Sputnjik rekao da nijedna zemlja u Evropi, ali i u svetu, nije uvela sve mere odjedanput:

- Svi su radili postepeno i tako postigli najbolji uspeh. Počinje se sa onim za šta se smatra da će morati da se sprovede i da će biti dobro sprovedeno, a iza toga sledi postepeno proširenje na sve. Moramo to da uradimo, jer je vrag odneo šalu. Mnogo je obolelih, mnogo umrlih, ovo moramo da presečemo

Tiodorović dodaje da je njegova jedina primedba što kovid propusnice nisu uvedene ranije i kaže da ih je medicinski deo Kriznog štaba predlagao pre tri meseca.

Upitan šta bi mogla biti sledeća mera, da li se razmatra situacija u školama, s obzirom da je priličan broj dece zaražen, Tiodorović kaže da će biti ukinute vanškolske aktivnosti, ali i odlazak u školu.

- Upravo se radi procena, tu odluku će najverovatnije već sutra doneti tim za implementaciju, u kome sede predstavnici Ministarstva prosvete i Instituta Batut. Kako sada stvari stoje, verovatno ćemo kompletno preći na onlajn. Tim će na osnovu direktnih podataka sa terena, iz škola, doneti predlog mera - rekao je epidemiolog.

Na kraju razgovora za Sputnjik epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da se nada da će se prelazak na onlajn nastavu dogoditi već u ponedeljak 25. oktobra.

Komentari (2)

Loading
Sinisa

21.10.2021 01:50

Od koga primate naredjenja i pare da tako radite...

Dragan

22.10.2021 09:49

Najlakše je krivicu za neuspeh prebaciti na nevinu decu!