OTKRIVAMO ŠTA JE NAJJAČI ADUT "TRI ŠEŠIRA": Domaća hrana spremana s ljubavlju

Autor: Milica Petković

Vesti

20.10.2021

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored svih dobrih i lepih segmenata restorana "Tri šešira", gde se, prevashodno, misli na ambijent, uslugu, muziku, jedan od najbitnijih je svakako domaća hrana, vekovima spremana s ljubavlju!

Foto: promo/Tri šešira

Gosti u "Tri šešira" najčešće naručuju jela s roštilja i pasulj prebranac

Vrlo je teško i skoro nemoguće poređati ih sve po vrednosti jer se stapaju u jednu celinu i čine restoran posebnim. Kažu, muzika oplemenjuje dušu, ali kad je tu i duša "Tri šešira", to je onda kompletan doživljaj.

AMERI VOLE GIBANICU

Jela se pripremaju na tradicionalan srpski način i gosti iz celog sveta dolaze i uživaju u čarima naših vrhunskih kuvara. Naše iskustvo kaže da gosti iz Amerike najčešće naručuju tatar biftek, punjenu belu carsku vešalicu, gibanicu i srpske specijalitete.

Kada je reč o izbirljivim Englezima, naručuju što manje masnu hranu, teleću čorbu, teletinu ispod sača s pekarskim krompirom i mnogo raznovrsnih salata.

Nemci su poznati kao veliki gurmani, a u kafani naručuju svinjski kotlet, medaljone u slanini, roštiljske kobasice i sve to na kraju zaslade palačinkama "Tri šešira". Naravno, uz obavezne domaće rakije i pivo.

Foto: promo/Tri šešira

Uz jela iz "Tri šešira" gosti često naručuju vino

KINEZI OTKRILI SARMU

Kinezi su kod nas otkrili sarmu i pasulj, dok Turci ne preskaču jagnjetinu pod sačem, pilav, pitu s orasima, ali i gratinirane palačinke. Pilav je jelo koje potiče iz turske kuhinje i opstalo je na našem podneblju, kao i u restoranu. Italijani obično naručuju piletinu, a Mađari obožavaju svinjetinu. Bugari vole sve što imamo na meniju, ali uz pojačane zvuke naših muzičara. Sami kažu: "Stomak bolje vari uz muziku." Bosanci, kao i Bugari, vole sve, ali uz ogromnu količinu rakije, vina i muzike. Pravi su veseljaci!

Foto: promo/Tri šešira

Domaća hrana spremana s ljubavlju

HRVATI SLAVE U KAFANI

Hrvatima je restoran praznik za sva čula. Godinama su im "Tri šešira" bogata kulinarska riznica za sva čula, da gledaju, omirišu i okuse. Najčešće naručuju jela s roštilja, pasulj i prebranac... Slovenci uvek veseli, kad doputuju u Beograd, žele da se opuste kod nas, uz bogatu trpezu, našu sjajnu atmosferu i pokoju čašicu više.
Srbima je ovo već dobro poznato i sve vole u "Tri šešira".
 

Foto: Promo foto

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading