VULIN: Opozicija okupljena oko Đilasa hoće vlast bez izbora i da se Vučiću zabrani bavljenje politikom

Autor: Republika

Vesti

19.10.2021

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poručio je na sednici Narodne skupštine da opozicija u Srbiji ima jasnu nameru pored toga što želi vlast bez izbora – da predsedniku Vučiću zabrani bavljenje politikom.

Republika

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Aleksandar Vulin, ministar policije

- Oni hoće vlast bez izbora. Nema tih izbornih uslova koji će njih naterati da izađu na izbore. Oni će na izbore da izađu kada im se naredi iz nekih od ambasada gde odlaze. I oni hoće još jednu veoma važnu stvar. Hoće da se Aleksandru Vučiću zabrani bavljenje politikom.Odlično znaju šta hoće. Oni ne samo što traže da on ne sme da bude kandidat za predsednika, da ne sme da bude politički faktor, nego traže da ni njegovo ime ne sme da bude na listi - rekao je ministar i predsednik PS-a  Vulin.

- Kako vi možete da zabranite punoletnom, slobodnom građaninu Republike Srbije da svojim imenom raspolaže kako on hoće? Dakle, te dve stvari hoće -  hoće da izađu na vlast bez izbora i hoće da se Aleksandru Vučiću zabrani bavljenje politikom. Kad ste čuli šta je njihov stav o Kosovu? Je l' Kosovo nezavisno ili deo Srbije? Da li treba pregovarati u Briselu ili ne treba, da li treba priznati institucije u Prištini ili ne treba? Da li Srbi treba da izađu iz institucija ili ne treba? Da li je odnos prema Kosovu tačka na osnovu koje mi određujemo svoju politiku prema drugim državama? Kad ste to čuli od njih? Nikad nismo čuli tako nešto. Jeste li čuli nekada da kažu, mi ćemo izgraditi puteve? Nikad.

Kad ste ih čuli da li su za vojnu neutralnost ,ili članstvo u NATO paktu? Hajde da se izjasne.
Svaki dan čujete neku od uvreda na račun Aleksandra Vučića, njegove porodice, ali kad ste čuli odgovore na ova pitanja koja ja postavljam - poručio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista. 

- Oni su upali u RTS, pa mi smo bili opozicija - evo prepoznajem mnoge saborce iz tih godina, koliko smo decenija bili opozicija, kad smo mi to upali u RTS, kad smo mi to upali u bilo koju medijsku kuću, je l' treba da vas podsetim mnogi od vas su bili tu? Neki od vas su i govorili na onim velikim mitinzima koje smo imali pre izbora 2012 godine. Tu je bilo oko 100.000 ljudi, kad smo ih odveli na RTS, kad smo upali u RTS, kad smo polomili jedno staklo, a bilo je više ljudi nego što su oni ikada sabrali na jednom mestu? - rekao je ministar policije i šef Pokreta socijalista Aleksandar Vulin. 

- Opozicija okupljena oko Đilasa hoće vlast bez izbora i da se Vučiću zabrani bavljenje politikom, i to su svi izborni uslovi koji njih zanimaju, a na izbore će izaći kako im se naredi, ne kako oni hoće - poručio je ministar i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin govoreći u Skupštini Srbije pred narodnim poslanicima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
cevap89

19.10.2021 19:37

Jedina politika koju opozicija vodi je politika nasilja. Jeremic je posle javne podrske Kurtiju, javno pozvao na nasilje i otimanje vlasti.

miki89ljig

19.10.2021 19:38

Drugacije i ne znaju. Jednom su je oteli, ali drugi put nece dati narod.

Nedja

19.10.2021 21:17

Oni ne znaju šta je demokratija.

Sanja

20.10.2021 06:57

Опозиција је свесна резултата владајуће странке и угледа председника, зато и покушавају да пласирањем разних афера и изазивањем нереда дођу на власт.