PLJUŠTE KAZNE U GRADSKOM PREVOZU: Komunalna policija krenula u oštru kontrolu epidemioloških mera

Autor:

Vesti

19.10.2021

07:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već danima inspekcija "češlja" tržne centre, prodavnice i ugostiteljske objekte, a počela je pojačana kontrola i u gradskom prevozu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ilustracija

 

Kako je naveo rukovodilac Sektora unutrašnje kontrole Komunalne milicije Ranko Šekularac, za sada je kažnjeno sedam osoba zbog nenošenja zaštitne maske u gradskom prevozu u Beogradu.

- U narednom periodu ćemo staviti akcenat upravo na kontrolu nošenja maski u prevozu. Juče smo počeli sa tim, i imali smo sedam situacija gde smo morali da sankcionišemo građane - istakao je Šekularac za TV "Pink".

Kako je rekao, u tržnim centrima i hipermarketima ljudi uglavnom poštuju ovu obavezu, ali je bilo 38 slučajeva u kojima je Komunalna milicija sankcionisala pravna lica zbog nepoštovanja te mere.

Pre nekoliko je u Vladi Srbije održan sastanak sa članovima Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor, na kojem je dogovoreno da se pooštri inspekciji nadzor na poštovanju mera u borbi protiv zarazne bolesti Kovid-19.

Ranije je najavljeno da će rad inspekcija biti fokusiran na tržne centre, gradski prevoz i prodavnice, kao i na ugostiteljske objekte. Nedavno više tržnih centara u našoj zemlji kažnjeno je sa po 300.000 dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Milena

19.10.2021 15:41

Hajde neka ne lažu - izvinite na izrazu. U koji god prevoz da uđem, više od 50% osoba ne nosi maske, a nikog ne videh da je bio u "kontroli". Vozače baš briga, da kažem i to, da li neko ulazi sa maskom ili ne.Prema tome, hajde da se ne lažemo o pojačanim kontrolama itd itd.

vozač

19.10.2021 16:29

@Milena - on je plaćen da vozi a ne da bude policajac. uvek ima onih koji bi da se biju sa njim. i kako on to da naredi?