PRLJAVA KAMPANJA! KRIK U HAJCI NA ADVOKATA: Gomilom laži i podmetačina napali Isailovića!

Autor: Republika

Vesti

12.10.2021

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad ne zna kako nekog da oblati, Krik nešto izmisli ili iskonstruiše i onda to predstavi kao veliki domet svog navodnog istraživačkog rada. Ovog puta na meti "istraživača" našao se poznati beogradski advokat Igor Isailović.

Republika

Foto: ST/A. NALBANTJAN, advokatskakancelarija.com

Stevan Dojčinović i Igor Isailović

Krik je, naime, objavio da je Isailović 2015. na Britanskim devičanskim ostrvima, preko tamošnje agencije, osnovao ofšor firmu "Nju moment konsalting", čiji je bio vlasnik i direktor.

Pišu dalje da je svrha kompanije bila da Isailović preko nje tajno bude vlasnik bankovnog računa.

Ova firma je godinu dana nakon osnivanja, ugašena, a Krik i sam kaže da nema podataka o bilo kakvoj uplati ili isplati.

Deo onoga što je prekršio Krik


Krik je, između ostalog, objavljujući ovakav tekst o Isailoviću, povredio ustavno pravo na tajnost pisama i drugih sredstava komunikacije, kao i pravo na zaštitu podataka o ličnosti. Počinio je i nekoliko krivičnih dela poput proganjanja, povrede tajnosti pisma i drugih pošiljki, neovlašćenog objavljivanja i prikazivanja tuđeg spisa, neovlašćenog prikupljanja ličnih podataka.
Prekršeni su i članovi zakona koji se odnose na odavanje poslovne tajne, neovlašćen pristup zaštićenom računaru, mreži i elektronskoj obradi podataka, pravljenje i unošećnje računarskih virusa...

Kako su za Srpski telegraf objasnili pravni stručnjaci, osim što su prekršili desetak zakona, iz Krika ne pominju da je dužnost svakog advokata da zastupa i brani svoje klijente.

Pritom, zaboravljaju da pomenu da su Isailovićevi klijenti i NUNS, Olja Bećković, Medija centar jer se to ne uklapa u njihovu priču o kontroverznom advokatu koji je blizak vlastima. Ali zato nabrajaju da zastupa Sinišu Malog, Nikolu Petrovića...

Ne treba zaboraviti i da Isailović, između ostalih, zastupa i Srpski telegraf, što bi mogao biti razlog za napad na njega jer protiv nas takođe vodi hajku ista grupa ljudi, nakon što smo objavili "Dosije mediji" i javnosti predočili kako se finansiraju pojedine NVO i takozvane istraživačke mreže.

Što je najvažnije, početna teza Krikovog pisanja o Isailoviću je zasnovana na laži jer nikakav njegov tajni račun ne postoji. Ali na to smo od Krika i Stevana Dojčinovića, koji vodi tu mrežu, navikli.

Advokat Veljko Delibašić, u svojstvu potpredsednika Advokatske komore Srbije, za naš list poručuje da struka mora da stane u odbranu ne samo Isailovića već i cele profesije pred ovakvim napadima.

- Isailović je advokat sa besprekornom reputacijom i profesionalnom karijerom. Sve što je radio u skladu je sa zakonom i profesionalnom etikom. Upravo mu ta etika i nalaže čuvanje advokatske tajne i komora u tom pogledu čvrsto stoji iza njega - navodi Delibašić i nastavlja:

Ne shvataju šta radi advokat

Koliko je sve što je objavio Krik apsurdno, pokazuje i to što su izjednačili advokata s njegovim klijentima, praktično ga optužujući zbog onih koje zastupa (iako čak ni bilo ko od njih nije za nešto optužen ili osuđen). To bi, primera radi, bilo kao kada bi advokata optužili da je masovni ubica zato što je na suđenju branilac nekog ko je pobio ljude.

- Mora se istaći i da ofšor kompanije ne predstavljaju nikakav kriminal i regulisane su zakonima određenih država. Dogod se njihovi vlasnici pridržavaju propisa, one su ispravne i za državu prihvatljive.

Delibašić se osvrće i na tendenciozno isticanje samo nekih Isailovićevih klijenata:

- Pa valjda je poenta da neko ima što više klijenata. A Isailović ih ima mnogo jer se nametnuo kvalitetom. S druge strane, on zastupa ljude koji nisu osuđeni ni za jedno jedino delo. A čak i da jesu, njegova bi dužnost bila da ih zastupa, to ne bi smeo da odbije. Kao što lekar mora da leči svakog pacijenta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vladica

12.10.2021 12:20

Treba ih tužiti da plate kazne i krivično odgovaraju.

Buki

12.10.2021 16:33

Da ,da advokat cist ko suza.Samo mogao bi da objasni i kako i za koga kupise plac u Aleksandra Stanboliskog gde nameravase da grade preko 5000 kvadrata Posto behu peticije,protesti preprodase plac i sada ce opet neki tajkun graditi 3000km na crvenoj liniji klizista.A tek pozadina kupoprodaje tog placa je vrlo interesantna