KON ŠOKIRAO SRBIJU! VIŠE PREMINULIH NEGO ZVANIČNO: Smrtni slučajevi od kovida na svakih 10 minuta!

Autor:

Vesti

11.10.2021

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon šokirao je Srbiju svojom izjavom o smrtnim slučajevima povezanim sa kovidom.

Republika

Foto: Tanjug

Predrag Kon šokirao Srbiju

Predrag Kon je izjavio da "nema sumnje da je trenutna epidemijska situacija vanredna".

- Srećom nije katastrofalno, nemamo situaciju da mora hitno negde da se proširuje (bolnički) kapacitet, stala je ta brza prepunjenost bolnica, stabilizovala se kriva na visokim brojevima, ali daleko je od nečeg što može da se definiše kao dobro - naveo je Kon.

Svakih 27 minuta jedan smrtni slučaj povezan sa kovidom

On navodi da prema zvaničnim podacima imamo na svakih 27 minuta jedan smrtni slučaj povezan sa kovidom, ali da "objektivno na svakih 10 minuta imamo smrtni slučaj povezan sa epidemijom, nalazimo se u ozbiljnoj situaciji".

Objasnio zašto ne daje ostavku

Smatra da se takvim pitanjima stvara javno mnjenje protiv Kriznog štaba.

- Valjda je jasno od početka da ne dajem ostavku, iz jednog jedinog razloga – da bi radio u korist javnog zdravlja. Ovakva pitanja se namerno postavljaju radi diskreditacije medicinskog dela Kriznog štaba. Nema nijednog jedinog razloga da ja lično dajem ostavku, niti iko drugi iz medicinskog dela Kriznog štaba - rekao je Kon i dodao da je medicinski deo Kriznog štaba dva puta imao na dnevnom redu pitanje ostavke i "nismo je dali, niti ćemo".

Republika

Foto: Tanjug

Branimir Nestorović

O Nestoroviću

Na pitanje zašto se sada u Kriznom štabu ne pojavljuju neki koji su se često pojavljivali na početku pandemije, poput doktora Branimira Nestorovića, on kaže da Nestorović nije član Kriznog štaba od juna prošle godine, odnosno nije ponovo uvršten u njega nakon formiranja nove vlade.

- Svakako da je njegovo nastupanje obeshrabrivalo veliki broj ljudi da se vakcinišu… ali, nije od jedini, ima još onih koji nose zvanje profesora Medicinskog fakulteta i koji snose odgovornost - naveo je Kon.

Dodaje da dok je Nestorović bio u Kriznom štabu, on je bio podeljen.

- Osnovno pitanje je kako je uopšte mogao da funkcioniše Krizni štab ako je bio podeljen. Pokušavao sam da objasnim da jedinstvene informacije nisu mogle da budu donete jer je bilo neslaganja u samom medicinskom delu Kriznog štaba, kad je Nestorović otišao nismo imali više takvih podela - rekao je medijima.

Sprovođenje vakcinacije glavna stvar Kriznog štaba

Povodom predstojeće sezone slava, kaže da i dalje stoji pri tome da bi trebalo da bude zabrana javnog okupljanja preko pet ljudi.

A na pitanje zašto nema novih mera i kako je to na sednici Kriznog štaba predstavila premijerka Ana Brnabić, on ponavlja da njeno objašnjenje nije razumeo, ali da je "osnovna stvar i jedini rezultat sa sastanka Kriznog štaba da se sprovodi vakcinacija, koja je jedini izlaz iz ove situacije, i mere ne bi ništa promenile ako ne bude vakcinacije", prenosi Kurir.

Na pitanje da li su sve vakcine bezbedne za decu, on kaže da se jedino sme koristiti Fajzer vakcina, jer je ona jedino odobrena za uzrast preko 12 godina.

- Ne može se reći da je ona jedina bezbedna, već se ona jedino sme koristiti - kazao je Kon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading