Održan Belgrade Award 2021

Autor:

Vesti

11.10.2021

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodni takmičarski FIDAF festival folklora ’’BELGRADE AWARD’’ održan je 8-10. oktobra 2021. godine, u organizaciji FIDAF Srbija i KUD-a ’’Sveti Sava’’, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

Republika

Foto: Promo

 

Festival je ove godine imao dva dela: međunarodno takmičenje u web formatu za ansamble iz inostranstva (program je emitovan na youtube kanalu festivala i društvenim mrezama) i nacionalno takmičenje folklornih ansambla iz Srbije koje je održano uživo na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine, uz učešće 14 najboljih ansambala iz Srbije.

Republika

Foto: Promo

 

Pobednici međunarodnog takmičenja su 1. KUBA, 2. PERU, 3. UKRAJINA. Od domaćih ansambala najbolji su bili 1. KUD ‘’Stanko Paunović NIS RNP’’, 2. KUD ‘’Jana’’ Zemun, 3. KUD ‘’Stevan Štrbac’’ Vrčin. Nagrade su takodje dobili i KUD ’’Sedmica’’ iz Ugrinovaca za najbolju muziku, KUD ’’Radost’’ iz Rakovice za najbolju nošnju, KUD ’’Tent’’ iz Obrenovca za najbolju koreografiju. Pored osvojene prve nagrade KUD ’’Stanko Paunović’’ dobio je nagradu i za najbolje izvodjenje.

Republika

Foto: Promo

 

U revijanom delu programa publika je na bis tražila izvodjenje AKUD ’’Lola’’ koji je za ovu priliku izveo mnogostruko nagrađivanu koreografiju Velimira Agovskog ’’Natama’’. 

Republika

Foto: Promo

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading