KO ŽELI MOŽE DA ZARADI 1000 EVRA MESEČNO I BESPLATAN STAN! Oglas koji je ŠOKIRAO Srbiju, a to nije sve - ova PEKARA nudi još nešto

Autor: Republika

Vesti

10.10.2021

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pekara u Srbiji ima na svakom ćošku, ali radnici se konastantno traže. Poslodavci su u mukama kada treba da nađu radnike, a pekarski posao je i te kako dobro plaćen.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Pekarskih majstora sve manje u Srbiji

Iako naizgled lak posao, pekarski zanat zahteva mnogo učenja, usavršavanja, i najzad od šegrta do majtora za kiflice dug je put. Stoga ne čudi što jedan vlasnik pekare u Beogradu nudi platu od 1.000 evra majstoru pekaru.

Kako se navodi, uz platu se nudi i besplatan stan i navodi se da su u pitanju noćne smene, što se nekako za pekare i podrazumeva.

- Nije u pitanju mamac. Potrebna su nam i dva pekara, samo za somune, ali njima je namenjena i nešto manja plata, od 90.000 dinara - rekli su za Telegraf i dodali da je prijava obavezna.

 

 

Na spisku najnepoželjnijih zanimanja u školama mrtva trka se ne tako davno vodila između mesara ili pekara, a ni krojači ne zaostaju. Učenici već godinama pokazuju slabo interesovanje za trogodišnje školovanje, iako se pokazalo da "dobar zanat zlata vredi".

Zato ne čudi što je problem u pekarskoj industriji već neko vreme nedostatak radnika. Srbija nema dovoljan broj kvalitetnih radnika, oni koji znaju da rade odlaze za Nemačku, pa u svakoj pekari traže radnike, rekli su ranije iz Unije pekara Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nedja

10.10.2021 21:32

Teško je raditi noću a spavati danju. I tako godinama.

Odgovori 10 0