STAN OD 50 KVADRATA NA ČUKARIČKOJ PADINI PRODAJE SE ZA 21.340 EVRA I NIKO GA NEĆE! Evo o čemu se radi!

Autor: Republika

Vesti

08.10.2021

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok slušamo kako cene nekretnina lete do neba, još ima porodičnih kuća koje se mogu kupiti za malo para i uz dodatna ulaganja prilagoditi meri kupca. Dobar deo takvih nude banke koje su aktivirale hipoteku jer dužnici zajmove nisu vraćali.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Stan na Čukarici niko neće da kupi, ilustracija

U ponudi je i više stanova i porodičnih kuća koje se mogu kupiti za relativno malo para i koje ne zahtevaju previše dodatnih ulaganja. Najveći broj takvih nekretnina nude banke, a na tržištu su se našle pošto su aktivirane hipoteke jer dužnici nisu redovno vraćali svoje zajmove.

A jedan takav stan stavljen je i na sniženje. Reč je o stanu na Čukaričkoj padini koji je se trenutno prodaje za 21.340 evra, prenosi Telegraf.

Stan ima 48 metara kvadratnih i nalazi se na prvom spratu, a procenjena vrednost iznosi 3.597.336 dinara. Početna cena je 70 % od procenjene vrednosti.

Javno nadmetanje održaće se dana 18.10.2021. godine, tako da imate još vremena ukoliko ste zainteresovani za ovu nekretninu kojoj može biti mana to što je prodaje izvršitelj.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Stanovi se prodaju za male pare

Ponudioci su dužni da pre početka javnog nadmetanja na ime jemstva uplate 10 % od procenjene vrednosti.

Šta se sve prodaje?

Kod nas se svakog svakog dana održava bar jedna licitacija na kojoj se prodaju kuće, stanovi, vozila, ali i sve ostale sitne pokretnosti, poput televizora, kreveta, ormara, komoda, pa čak i sitnijih poput pegli i knjiga. U pitanju su stvari građana koji kasne u otplati kredita, lizinga ili minusa banke, a čija je imovina zaplenjena i ponuđena po nižim cenama kako bi se dugna ovaj način otplatio.

Zanimljivo je da je zakonom zabranjeno da se plene obuća, odeća, posteljina, posuđe, neophodan nameštaj, šporet, hrana i ogrev za tri meseca, ordenje, medalje i odlikovanja, lična pisma, rukopisi i invalidska pomagala, ali samo ako je dužniku neophodno za život.

I dok je u svetu potpuno normalno posećivati licitacije i kupovati imovinu dužnika, u Srbiji je ovaj vid sticanja stvari, bile one pokretne ili nepokretne, i dalje tabu. Zbog toga, sve ove nekretnine ali i stvari godinama ostaju bez kupaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Crni

08.10.2021 09:57

Oteto prokleto kaze nas Narod.

Odgovori 132 29
Miloš

08.10.2021 12:35

@Crni - Možete li mi objasniti šta je tu oteto? Kada neko podigne kredit i založi stan, zar on samim tim, na neki način, nije već prodao taj stan banci za iznos tog kredita ukoliko novac ne vrati?

Odgovori 96 79
konju

08.10.2021 16:34

@Miloš - ja sam uzeo 15 hiljada evra,a trebao sam da založim blizu 50,šta ti nije jasno...

Odgovori 50 24
Pera

08.10.2021 18:50

@konju - Ko te je naterao da uzmeš kredit? Ako ti se uslovi ne sviđaju ti lepo ne uzmeš kredit i nema problema.

Odgovori 54 31