Hotel Grand Kopaonik predstavio izložbu u čast 40 godina savremenog turizma na Kopaoniku

Autor: Republika

Vesti

07.10.2021

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izložba „Stazama uspomena” u organizaciji hotela Grand Kopaonik zvanično je predstavljena novinarima i predstavnicima turističke privrede na Sava promenadi u Beogradu

Republika

Foto: Promo foto

Izložba hotela Grand na Kopaoniku

Izložba na otvorenom inspirisana je počecima skijaškog turizma na ovim prostorima, prvim entuzijastima u osvajanju Kopaonika i prvim koracima ka savremenom turističkom centru. Otvaranje hotela Karavan, 1981. godine predstavlja krunisanje dotadašnjih napora u izgradnji i razvoju infrastrukture Kopaonika. Taj trenutak doneo je na ove prostore duh evropskih skijaških prestonica. Posetioci će do kraja oktobra imati priliku da vide arhivske fotografije Kopaonika iz svih razdoblja  - od skromnih početaka skijanja do jedne od najvažnijih turističkih destinacija Srbije.

Svetlana Kostić, direktorka marketinga i komunikacija MK Mountain Resorta, rekla je da izložba treba da predoči blistavi put Kopaonika od prvih tragova skija u snegu do mondenskog turističkog centra kakav je danas. „Zahvaljujem se Arhivu Jugoslavije, Turističkoj organizaciji Srbije (TOS), Turističkoj organizaciji Raške i Skijaškom klubu Raška na pomoći i podršci u pripremanju izložbe. Grand je bio i ostao iznad svog vremena, kamen temeljac luksuzne turističke ponude u Srbiji. Posebno nam je drago da će u godini jubileja hotel Grand dobiti svoje potpuno novo luksuzno izdanje. Cilj nam je da celokupnu uslugu i ponudu podignemo na premium nivo koji hotel Grand zaslužujeˮ, rekla je Svetlana Kostić.

Direktorka TOS-a Marija Labović istakla je da je jubilej, 40 godina od početka razvoja savremenog turizma na Kopaoniku, značajan ne samo za MK Group i Kopanik, već i za čitavu Srbiju.

„Ovo je najbolji pokazatelj koliko daleko je odmakao turizam u našoj zemlji, zauzimajući značajno mesto u ekonomiji Srbije. Ulaganja MK Group su Kopaonik kao destinaciju dovela na nivo svetskih ski centara. Kopaonik je primer kako se destinacije razvijaju, ne samo u zimskom periodu, već čitave godine. Mi danas možemo da kažemo da imamo planinu koja parira svim drugim planinskim centrima Evrope i koja se sa pravom takmiči za inostrane i domaće turisteˮ, istakla je Marija Labović.

Prema njenim rečima, o značaju Kopaonika za turizam Srbije govori i podatak da je 2019. godine, koja je bila rekordna za srpski turizam sa više od 10 miliona noćenja, skoro 30 odsto bilo realizovano u planinskim centrima, od čega je 25 odsto realizovano na Kopaoniku.

Poslednji segment izložbe predstaviće novu eru hotela Grand Kopaonik, njegovo luksuzno izdanje i sadržaje u kojima će gosti imati priliku da uživaju već od ove zime. Izložba je otovrena do 22. oktobra za sve posetioce i predstavlja svojevrstan omaž Kopaoniku u čijim lepotama uživamo svih ovih godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading