MILAN BUKVIĆ NOVI TRAGAČ KVIZA "POTERA": Ni sanjao nisam da ću se naći na mestu Marka Labeta, najpoznatijeg svetskog TRAGAČA! (VIDEO)

Autor: Marko PANTIĆ

Vesti

04.10.2021

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

*Interesantno je da priča nije počela tada, već 2012. godine *Takmičim se inače po pab kvizovima *Ja sam to uporedio kao trčanje sa kamenjem u džepovima *Veliki je pad koncentracije kada su kamere uključene, teško je pokrenuti se *Poenta džempera nije da ću ja pobediti ili znati.

Foto: Republika.rs

Milan Bukvić, novi tragač kviza "Potera"

Milan Bukvić novi je tragač kviza "Potera" koji se emituje na RTS-u, a na to mesto je došao s pozicije učesnika. Milan je rodom iz Kragujevca, a prvi put se pojavio u aktuelnom kvizu pre sedam godina, kada je imao samo 18. godina,  a onda je prošle sezone pokazao nesvakidašnje znanje.

On je danas bio naš gost i prvo nam je oktrio kakav je osećaj sedeti u tragačevoj stolici nakon svega.

- Interesantno je da priča nije počela tada, već 2012. godine... Sećam se letnjeg raspusta i bila je neka britanska televizija koja je bila u sklopu našeg kablovskog operatera i nađem neki kviz, sa nekim ''grmaljom'' koji na visini sedi i sve zna i bilo je titlovano što mi je značilo da mogu bez problema da pratim, ipak sam imao 15 godina i bio sam onako fasciniran koliko je kviz nestvaran i bio mi je san da se tako neki kviz uopšte pojavi kod nas, a kamoli da se ja nađem na mestu tog debelog gospodina, odnosno Marka Labeta najpoznatijeg svetskog tragača. Tako da imam utisak kao da sam čitav život živeo da bih se našao ovde - rekao je MIlan pa otkrio i kakav je osećaj kao pobednik prošlogodišnje sezone, sada sedeti oči u oči sa takmičarima i ispitivati ih:

- Ja sam to uporedio kao trčanje sa kamenjem u džepovima. To je formalno isti vid pokreta, ali zapravo usporenije, kao da je gravitacija teža, iz prostog razloga što su pravila takva da su tragači manje više diskriminisani. Naročito u toj završnoj poteri gde malo sporije odgovaram nego kao takmičar, jer postoje neki zahtevi emisije, korektnosti prema gledaocima da se puste pitanja da se pročitaju do kraja kako bi moglo da se učestvuje, tako da svesno odgovaram malo sporije nego što sam odgovarao kao takmičar.

Foto: Promo foto

Milan Bukvić, sa stalnom ekipom kviza "Potera"

Milan je dodao da postoje i određeni zahtevi kada se radi o ponašanju, uznemirenosti, replikama i slično, te da je odgovornost daleko veća, a što se tiče same pripreme iskreno nam je rekao da mu kontinuirana takmičenja po manjim kvizovima dosta pomažu:

- Takmičim se inače po pab kvizovima, tako da je ta priprema kontinuirana, ono što je razlika u odnosu na pab kviz i televizijska takmičenja i kao učesnik, a sad kao tragač jeste da sam mesec dana kontinuirano gledao sve žive potere, i hrvatsku poteru i na taj način se pre svega vežba taj sistem eliminacije, tačnije kako da zaključim da je odgovor tačan ako se dvoumim, kako da slušam svoju intuiciju. Druga stvar je kako da ne bacam pitanja u vetar ako ga ne znam u onim brzim pitanjima u smislu da se strpim sekund dva, ukoliko ne mogu da se setim i da postoje te neke sporedne fioke iz kojih ću ja te odgovore vaditi.

Republika

Foto: printskrin/RTS

Milan Bukvić kao takmičar u kvizu "Potera"

Kako studira Fakultet političkih nauka, nikada nije dobio ocenu ispod 10 i nikada nije poništio ispit, što mu se ponavlja i na master studijama.

- Da, tako je bilo na Fakultetu političkih nauka, to je gotovo, a sada je isto na Filozofskom na kom sam sada. Mislim da je to suvišno bilo u mom životu, ne zato što sam jurio taj prosek, to me nije zanimalo, već sam osećao svoju dužnost da kad su me već roditelji poslali u Beograd, kada studiram ono što volim, da ja dajem maksimum iz sebe i to je dovodilo čak do toga da sam ja učio one stvari koje me u nekom pogledu i nisu toliko zanimale, ali sam ja ipak išao preko te granice bola.

Bukvić kaže da se, kada je saznao poverio najbližim prijateljima i porodici i rekao im da ne smeju nikome da pričaju, jer je to u tom trenutku bila tajna, ali da oni ipak nisu izdržali:

- Kada su mi se javljali ljudi neki iz Kragujevca ili iz kvizova, govorili su mi "E, čuo sam da si novi tragač", tada sam prosto želeo da zadavim ukućane - rekao je mladi tragač kroz smeh.

Milan je otkrio i koliko je zapravo teško takmičiti se pred reflektorima kamera:

- Veliki je pad koncentracije kada su kamere uključene, teško je pokrenuti se, tu uvek važi sporo paljenje i potreban je neki podsticaj koji će vas pokrenuti u relevantnu priču.

Foto: printskrin/RTS

Milan Bukvić kao takmičar u kvizu "Potera"

Mnogi su primetili da se i prvi put pre sedam godina i prošle godine pojavio u istom džemperu, a on nam je rekao da li je džemper razlog njegove pobede:

- Poenta džempera nije da ću ja pobediti ili znati, već da ja tim džemperom ne predstavljam samog sebe, već da je u tom trenutku sa mnom prisutna i još neka druga osoba i to je ono što je ključno. To je poklon koji sam dobio za 18. rođendan i onda sam hteo da dam jedan omaž na taj period svog života, na sadašnjost, a verovatno i na budućnost.

Za kraj nam je otkrio s kojim tragačem bi voleo da se nađe oči u oči i da odigra.

- Sa dvoje sam se već našao, treći bi bio Žarko i mi imamo sličan senzibilitet, sličan način rezonovanja, sličnu brzinu, međusobno se poznajemo solidno, tako da mislim da bi to bio baš onako, jedan duel barabar.

Kompletan razgovor sa Milanom pogledajte u videu na početku teksta! 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading