VRAĆA SE NOVAC ZA AVIO KARTE PROPALE TOKOM PANDEMIJE KOVIDA! Mogu da se uzmu i zamenski vaučeri!

Autor:

Vesti

02.10.2021

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa evropskih avio-prevoznika refundiraće novac putnicima čiji su letovi otkazani tokom pandemije, i obavezala se da će ubuduće pružati bolje informacije o pravima putnika.

Republika

Foto: pixabay.com

Avio kompanije refumdiraće novac putnicima

 

Nakon razgovora sa Evropskom komisijom, 16 avio-prevoznika saglasno je da će refundirati novac i da će bolje informisati putnike kada kompanije otkazuju letove, ali i da će ponuditi vaučere samo kada ih putnici izaberu, prenosi agencija Rojters.

- U ranoj fazi pandemije, neke avio-kompanije su gurnule vaučere putnicima. Ponašale su se protivno pravilima EU o zaštiti potrošača što je neprihvatljivo - rekao je evropski komesar za pravosuđe Didije Rejnder.

Nacionalni organi u pojedinim državama EU odgovorni su, kako je naglasio, za sprovođenje zakona Unije o zaštiti potrošača.

Zakonom EU, odnosno Uredbom o saradnji u zaštiti potrošača, stvorena je mreža državnih izvršitelja za koordinaciju po takvim pitanjima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading