MEŠTANI PEČENJEVCA OGORČENI NA DRAGANA BJELOGRLIĆA: Ni sekund "Tome" u njegovom selu, a Bjela od opštine dobio pare za projekciju!

Autor: Tamara BUJIŠIĆ

Vesti

29.09.2021

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Producent Dragan Bjelogrić dobio je od opštine Leskovac 1,8 miliona dinara za projekciju najnovijeg filma u ovom gradu, a da se nije udostojio da snimi ni sekund "Tome" u njegovom rodnom selu Pečenjevce.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Dragan Bjelogrlić

Ovaj, u najmanju ruku, nekorektan potez izazvao je ogorčenje meštana ovog sela, ali i građana Leskovca, koji se pitaju zašto se toliki novac izdvaja za jednu projekciju i šta oni plaćaju producentu i glumcima kada će ih ionako sve čekati na gotovo kad budu došli.

Marijana Lazić, meštanka koju smo sreli u Leskovcu, prokomentarisala je da nema opravdanja za to što je opština izdvojila toliki novac za projekciju filma "Toma".

- Drago mi je da je projekcija u Leskovcu, iako sam, da budem iskrena, očekivala da će biti u Domu kulture u Pečenjevcu, ali mi nije jasno odakle toliki novac. To je ogromna suma i ne znam šta može toliko da košta. Glumci i producenti dolaze, sve ih čeka na gotovo i još im se daje ogroman novac, zaista sam zbunjena. Za mnoge druge stvari opština često nalazi opravdanje da nema sredstva, a sad odjednom ova svota. To nije u redu - rekla je ona.

Odluka da se premijera filma održi u Leskovcu, meštane Pečenjevca, sela u kom je Toma rođen i u kom je proveo najveći deo svog detinjstva, veoma je razočarala, a posebnu zamerku imali su na činjenicu da nijedan kadar filma nije snimljen u mestu gde je rođen poznati pevač, zbog čega su, ističu, na producenta filma Dragana Bjelogrlića veoma ljuti.

- Ovo je strašno. Gospodina Bjelogrlića treba da bude sramota. Ako je već odlučio da snima film o Tomi, prvo što je trebalo da uradi je to da dođe u njegovo rodno mesto i da se tu raspita o detaljima, da tu snimi određene kadrove. Podjednako strašno je i to što smo očekivali da će premijera biti u našem domu kulture, s obzirom da smo mi prvi organizovali Tomine dane, još 2011, kada su ujedno postavljeni spomenik i česma - rekao je jedan od meštana Pečenjevca s kojima smo razgovarali.

Iz Doma kulture u Pečenjevcu rekli su nam da je razlog što se premija ne održava u tom selu to što Dom kulture nema veliku salu.

- Da budem iskren, pomalo smo i razočarani što se nijedan kadar filma nije snimao u Tominom rodnom selu, ali šta mi tu možemo. To nije bilo u našoj moći, producent i ljudi koji su stvarali film su o tome odlučivali, ne mi - rekao je za Srpski telegraf zaposleni u Domu kulture u Pečenjevcu koji nije želeo da se predstavi.

Na pitanja koja je Srpski telegraf poslao Draganu Bjelogrliću i opštini Leskovac odgovore nismo dobili.

Faraon široke ruke

Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca iz čije su kase isplaćene pare, poznat je po nizu bisera i nadimku Faraon jer se jednom prilikom slikao u odeći drevnih egipatskih vladara.

Takođe, upisao je ime na česmu koja se nalazi na ulazu u groblje u Leskovcu i 2014. pomerio praznik oslobođenja grada sa 9. na 11. oktobar jer je morao da putuje u Čikago. Optuživan je da je pretukao kolegu i udario ga pikslom, vređao žene na nacionalnoj osnovi u Skupštini, a onda proglašen za džentlmena godine.

Kao učinak je naveo putovanja po evropskim i svetskim metropolama o trošku građana, a optužuju ga da je iz Hongkonga dobio pošiljku u kojoj su mu poslate i dve diplome.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
zoki

29.09.2021 19:57

LOPINA BRE

Odgovori 22 7
Baki

29.09.2021 22:24

@zoki - Toma je odrastao u Pecenjevcu,a rodjen je u Aleksincu.

Odgovori 10 3