RESTORAN SA TRADICIJOM U SRCU SKADARLIJE: Kapa dole za "Tri šešira"

Autor: Republika

Vesti

29.09.2021

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Restoran "Tri šešira" osnovan je 1864. godine, a trajati tako dugo i imati tako bogatu tradiciju, kao što ovaj restoran ima, ne samo da je ponos već i ogromna obaveza.

Republika

Foto: ST/N.MANDIĆ

Restoran "Tri šešira" osnovan je 1864. godine

Pre svega, prema gostima i budućim generacijama, koje će u njega dolaziti, gostiti se bogatom trpezom, slušati dobru muziku i uživati u gostoprimstvu celokupnog osoblja. "Kapa dole za 'Tri šešira'", zapisao je u knjizi utisaka veliki Matija Bećković. I zaista je tako. Kapa dole pred tom institucijom od restorana, svojevrsnoj boemskoj čitanki, lideru u beogradskom i srpskom ugostiteljstvu.

Republika

Foto: ST/N.MANDIĆ

Ko nije bio u "Tri šešira", nije bio u Beogradu

Skadarlija je bila i ostala najlepši sokak stare beogradske boemije. Neponovljiva i voljena od svih koji su je posećivali i boravili u njenim kafanama. Na zidovima restorana su fotografije iz davnih vremena koje podsećaju na najpoznatije goste i boemske veličine. Ko zna koliko je prijateljstva ovde iskovano, vina i rakije popijeno, razne hrane utrošeno.

Republika

Foto: ST/N.MANDIĆ

Uz bogatu trpezu slušati dobru muziku

I mnogo ljubavi je buknulo baš u "Tri šešira", neke su imale srećan kraj, druge su bile neuzvraćene i neostvarene. I danas važi pravilo da, ako nisi viđen u Skadarliji u "Tri šešira", nisi boem, a i nisi bio u Beogradu.

Ovaj restoran će zasigurno dočekati još mnogo gostiju, trajaće još mnogo godina, oriće se muzika pod njegovim svodovima i sve će biti u znaku gostoprimstva i prohujalog vremena.

Saša Pejić

direktor UPD STARI GRAD

Foto: Promo foto

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading