SRBIJA PRUŽA RUKE: Da se deci migrantima vrati osmeh!

Autor: srbijadanas.com, Republika

Vesti

12.12.2017

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodam Dana migranata i projekta u vidu humanitarne akcije za decu migranata, održana je konferencija za novinare pod nazivom: "Jedna kocka za jedan osmeh".

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Deca su naša budućnost!

Ovu humanitarnu akciju podržalo je Ministarstvo za rad i zapošljavanje, na čelu sa ministrom Đorđevićem, ambasada Libana, na čelu sa Tufic Jabeer i upravnik Narodnog Pozorišta Dejan Savić. Akcija za cilj ima da sva deca migranti do kraja godine dobiju slatke paketiće, da deci vrate osmehe na lica i da se pokaže da postoji neko ko brine o njima i misli na njih.

Posete su obavljene u 3 kolektivna centra, podeljeno je 155 paketića u Divljanima, Pirotu i Dimitrovgradu. a 13. decembra predviđena je poseta deci u Krnjači, 18. decembra migrantski kamp u Vranju i 25. decembra najveći dečiji migrantski kamp u Preševu.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Migrantima pomoć

Na konferenciji za novinare obratili su se Milenko Nikić – savetnik u Ministarstvu za rad i zapošljavanje, odgovoran za migrante, Toufic Jabeer – ambasador Libana u Beogradu, Dejan Savić, upravnik Narodnog pozorista Beograd, Hristos Alexopoulos, PR kompanije Hellenic sugar i Mirela Krajinović – glavni i odgovorni urednik magazine The Globe.

Ambasador Toufic Jaber, podržao je i pohvalio ovaj projekat, i naveo kako je Srbija pokazala da je otvorena i spremna da prihvati sve kojima je pomoć potrebna i posebno se zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću zato što je omogućio da se migranti u Srbiji osećaju bezbedno i sigurno.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Podarimo osmeh, to je najmanje što možemo

Podrška NP, Kako je istakao Dejan Savić, deci koja su daleko od svojih kuća, omogućiće da i novogodišnje praznike dočekaju uz Deda Mraza i dečiji program, kao i slatke paketiće.

Milenko Nikić, savetnik u Ministarstvu za rad i zapošljavanje pozvao je sve kompanije koje su u mogućnosti da podrže i nastave ovu akcije kroz razne projekte.

- Deca su naša budućnost i u njih trebamo ulagati, nije bitno da li će ostati u Srbiji, otići u Nemačku, Švedsku ili druge zemlje Evrope. Trudimo se da im obezbedimo i detinjstvo i obrazovanje. Ministarstvo će i dalje podržavati ovakve i slične projekte, rekao je Nikić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading