POTRESNA ISPOVEST MAME PRETUČENE DEVOJČICE: Majke su rekle da njihove ćerke MOGU DA TUKU KOGA HOĆE! (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

25.09.2021

13:45

Trinaestogodišnja učenica Osnovne škole "Đura Jakšić" iz Male Krsne žrtva je stravičnog vršnjačkog nasilja, u kojem je zadobila ozbiljne psihičke i fizičke traume, uključujući iščašenje vilice, zbog čega sada jede na slamčicu. Nju su, kako tvrdi njena majka Slavica Dimkovski, 16. septembra napale godinu dana starije devojčice, učenice iste škole.

TV Pink/printscreen

 

- Moje dete su najpre provocirale, a potom je sačekale posle škole. Jedna joj je postavila nogu i počele su da je udaraju. Ćerka je pokušala da pobegne, ali su je sve vreme, putem od 300 metara, konstantno šutirale, čupale i polivale sokom - tvrdi majka.

Kako kaže, sve je počelo ranije prekim pogledima devojčica iz osmog razreda, da bi na kraju kulminiralo batinama. Ćerka joj je sve ispričala tek kad je došla kući pretučena.

- Pitala je devojčice zašto je tuku, a one su joj odgovorile da to rade jer ih "nervira kao pojava" i "zato što su joj šiške raspad sistema". Kad sam videla da je u bolovima i da je povređena, odmah sam je odvela kod lekara. Ustanovljeno je da ima iščašenje viličnog zgloba, koji je vratio mikrofacijalni dečji hirurg na Stomatološkom fakultetu u Beogradu. Ne sme i ne može da jede od bolova, može samo kašasto i na slamčicu, a i to odbija - ispričala je Slavica za Kurir, a u medicinskog dokumentaciji vidi se da se dete žalilo i na bolove u predelu trbuha, nastalih kao posledica udaraca.

"Udarila sam joj par šamara. Pa šta?"

TV Pink/printscreen

Slavica Dimkovski

Ona je u emisiji Novo jutro na TV Pink izjavila da je nakon prebijanja otišla kod majki devojčica koje su tukle njenu ćerku.

- Jedna od njih me je pitala zašto sam došla. Rekla sam joj da hoću da vidim njenu ćerku i pitam zašto je tukla moje dete. Da li ju je moja ćerka uvredila... Devojčica je rekla: "Udarila sam joj par šamara. Pa šta?" - rekla je Slavica i dodala da "je šokirana upitala devojčicinu majku da li čuje šta joj ćerka govori", na šta je dobila odgovor:

- Da, pa šta? Da nećeš možda ti nas da biješ?

Slavica kaže da je majka bila agresivna, pa je ona otišla kod druge, gde je bila još gora situacija.

Ona takođe navodi da su devojčice nasilnice u grupnom razgovoru komentarisale to što joj se jedna od njih unosila u facu.

TV Pink/printscreen

 

TV Pink/printscreen

 

- Roditelji su mi rekli da imaju prava da rade šta hoće jer su "ugroženi, doseljeni sa Kosova" i da mogu da idem u policiju ili da ih tužim ako hoću - kaže Slavica.

Majka podnela krivičnu prijavu

Majka je podnela i prijavu policiji za nasilje koje je njena ćerka doživela.

TV Pink/printscreen

 

- Posle pregleda lekara, slučaj sam prijavila policiji. Potom sam otišla kod roditelja te dece da pitam zbog čega su to uradile, nakon čega je jedna od devojčica čak počela da mi se unosi u facu, a majke su rekle kako "njihove ćerke imaju pravo da tuku koga hoće" - ispričala je ona, dodavši da je direktorka škole, dok je njena ćerka izostajala iz škole, svakodnevno pitala za njeno zdravlje:

- Moje dete je ovo veoma teško podnelo. Povukla se u sebe. Otkad se to desilo, ne izlazi iz kuće. Ide do jedne drugarice ako je ja odvezem i dovezem. Boji se da ode u prodavnicu, a kamoli u školi. U utorak je prvi put kročila u školu iako se noćima budila u suzama, jecajući.

Komentari (2)

Loading
Ada

11.10.2021 23:18

Vratite popravne domove da vaspitanju decu kada neće roditelji.