ZORANE, OVO MORAŠ DA PREŽIVIŠ! Neverovatna ispovest doktora Branimira Nestorovića: ON MI JE PROMENIO ŽIVOT!

Autor: Republika

Vesti

25.09.2021

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor Branimir Nestorović otkrio je da mu je jedan pacijent star svega nekoliko meseci, dok je još bio mladi lekar, potpuno promenio pogled na medicinu, ali i na celokupan život.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Doktor Nestorović otkrio je neverovatan detalj iz svog života

Doktor Branimir Nestorović, čije priče ne prestaju da izazivaju pažnju domaće javnosti, odlučio je da podeli još jedno od svojih neverovatnih iskustava koje je doživeo kada je bio veoma mlad lekar, a koje je, kako je otkrio, promenilo njegov kompletan pogled na medicinu, pa i na život. 

Kako je istakao, u pitanju je slučaj bebe Zorana, stare svega nekoliko meseci koja je imala veliki broj zdravstvenih problema i koja je na odeljenje praktično prebačena da umre. Mališani su lekari davali minimalne šanse da preživi i svi se teško mirili sa tim da za njega praktično ništa ne mogu da urade.

To je bila jedna beba sa gomilom problema. Nije imala nikakve izglede za život. Imala je srčanu manu, a kako su pokazivali nalazi, i infekciju u mozgu. Bio sam mlađi lekar i oko devet, 10 sati su mi rekli da malom Zoranu stalo srce - počeo je svoju ispovest doktor Nestorović u emisiji na "Balkan infu", a zatim naglasio kako je tada odlučio da ne želi da se preda i da će pokušati sve da bebu, iako je već bila na korak od toga da bude proglašena mrtvom, ipak reanimira

- Ja krenem. Minut, dva, tri, pet... Ove sestre već počele da se nerviraju... Mislim, nema izgleda, umro... Ipak, tad sam rekao da ćemo da mu damo adrenalin u srce. Pomislili su da sam lud, ali i da sam mlad doktor koji se trudi. Rekao sam - Zorane, ovo moraš da preživiš! I on prodiše - otkrio je doktor potresne detalje sa odeljenja za intenzivnu negu, koji su promenili život bebi Zoranu, ali i njemu kao lekaru.    

- Kada sam se u ponedeljak vratio na posao sve se promenilo. Kao da je neko prebacio onaj prekidač na "život". Zoran je krenuo da raste kao iz vode, da napreduje... Onda je stigla i ispravka da je jedan nalaz toksoplazme bio pogrešan. Operisali smo mu srčanu manu i kad je poslednji put dolazio na kontrolu pre nekih 15 godina, njegov otac, jednostavan čovek i radnik, rekao je da mu ne ide dobro matematika, iako je dobar đak. Rekao sam da smo mu možda oštetili taj mod za matematiku - našalio se doktor sa očiglednom srećom u glasu i posle toliko godina budući da je uspeo da spase jedan mladi život.    

Ipak, i danas se pita šta je sve tada moglo da se dogodi, pa da se situacija preokrene na taj način.

- Zašto je on, koji je bio viđen za smrt, odlučio da živi? Možda je bilo: "Vidiš, ovom doktoru je stalo i neće da me pusti da umrem, hajde da ja ipak malo živim" - dodao je Nestorović i poručio da mu se kasnije tokom karijere dešavalo da vidi ljude koji iznenada dobiju volju za životom i tako prebrode najteža stanja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Svetislav

26.09.2021 08:56

To je zato sto gospodin Nestorovic veruje u Gospoda Boga, eto vidite da Bog postoji a ovo je i DOKAZ!!!

Odgovori 10 1