MEDICINSKI FAKULTET UVODI KOVID PROPUSNICE! Pravila važe za sve!

Autor:

Vesti

24.09.2021

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Medicinski fakultet u Beogradu doneo je odluku da u novoj školskoj godini uvede posebne uslove za prisustvovanje nastavi i drugim aktivnostima na fakultetu, koji podrazumevaju tzv. kovid propusnice.

Republika

Foto: printskrin

Posebni uslovi za pohađanje nastave na Medicinskom fakultetu u Beogradu od oktobra

Kako je navedeno u odluci, donetoj 23. septembra, prvi uslov za prisustvo nastavi i obavljanju drugih aktivnosti na fakultetu je "odsustvo znakova i simptoma akutne respiratorne infekcije i febrilnosti", preneli su beogradski mediji.

Drugi uslov je kompletno sprovedena imunizacija 14 dana posle druge doze bilo koje vakcine ili dokaz o preležanoj bolesti kovid-19, kao što su otpusna lista iz bolnice ili odgovarajuća potvrda iz kovid ambulante, ili serološki dokaz o postojanju IgG antitela u krvi ne stariji od šest meseci.

Prisustvo nastavi i obavljanje radnih aktivnosti na kliničkim predmetima biće dozvoljeno i uz negativan rezultat PCR ili antigenskog testa ne stariji od 72 časa, dok će prisustvovanje nastavi i obavljanje radnih aktivnosti na pretkliničkim predmetima i na fakultetu biti omogućeno i uz negativan rezultat PCR ili antigenskog testa koji nije stariji od sedam dana.

Pravila važe kako za studente, tako i za sve zaposlene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading