U OVOM GRADU VIŠE NEMA LISTE ČEKANJA ZA VRTIĆE! Evo kako im je to pošlo za rukom!

Autor:

Vesti

24.09.2021

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrtić ''Zvončić'' PU ''Radosno detinjstvo'' u Kaću, nadogradnjom objekta proširen je za 500 kvadratnih metara, te je omogućeno formiranje četiri nove vaspitne grupe. U Kaću nema više neupisane dece u vrtiće, rekao je danas prilikom posete ovom obdaništu gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Republika

Foto: printskrin

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sa decom u vrtiću Zvončić

- Povećanjem kapaciteta objekta, sada ima dovoljno prostora da budu upisana sva deca. Grad Novi Sad je uložio gotovo 100 miliona dinara u proširenje objekta, i dobijene su četiri nove sobe. Zadovoljan sam što zbog jačeg gradskog budžeta možemo da investiramo u sve delove grada i što je razvoj ravnomeran. Pred nama je još dosta ulaganja u Kać, između ostalog u OŠ ''Đura Jakšić'' u kojoj je fiskulturna sala u lošem stanju, a završavamo i veliki objekat za Klub penzionera. Plan Grada je da se prošire kapaciteti vrtića i u Kovilju, takođe za četiri sobe, a u toku je izgradnja dva nova objekta u Veterniku i na Sajlovu, dok za izgradnju novog vrtića u Adicama treba da se raspiše tender. To će sve dovesti do rekordnog broja mesta za upis dece u PU ''Radosno detinjstvo'' u Novom Sadu – naglasio je Miloš Vučević.

On je takođe izjavio da nije bilo jednostavno obezbediti besplatan boravak u PU ''Radosno detinjstvo'' za svu decu.

- Za tako nešto, trebalo je dovesti velike investicije, dobro upravljati budžetom i raditi maksimalno odgovorno, a takođe Grad subvencioniše boravak 3000 dece u privatnim vrtićima. Prvi smo grad u Srbiji koji je s tim krenuo i drago mi je da je to sada prihvaćena praksa u mnogim lokalnim samoupravama. Normalno je da se grade vrtići i da svi imaju kanalizaciju, ali nažalost, to se nije radilo 20 godina. Petrovdansko naselje u Kaću, u kojem su se mnogi političari slikali, sada tek konačno ima izgrađenu kanalizaciju. Kać je postao idealno mesto za život, jer je dobro urbanistički koncipirano sa svim ustanovama bitnim za javni život, sa lepom školom i vrtićem, kulturnim i sportskim sadržajima, a nadomak je grada i ima konfor koji se gubi u gradu – istakao je gradonačelnik Vučević.

Objekat vrtića u Kaću je pristupačan, bez arhitektonskih barijera za osobe sa invaliditetom i majke sa decom u kolicima. Kako su rekle direktorka PU ''Radosno detinjstvo'' Marijana Popov i glavni vaspitač u vrtiću ''Zvončić'' Snežana Srdić 1. septembra, uz podršku Grada, upisano je 100 dece više, a zbog toga je angažovan i dodatni kadar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading