ČETNIČKI VOJVODA ČEKO DAČEVIĆ OTKRIO: Uhvatio sam Osamu bin Ladena za bradu

Autor:

Vesti

24.09.2021

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četnički vojvoda Milika Čeko Dačević otkrio je svojevremeno u jednoj emisiji za koju službu radi Vojislav Šešelj, koga je reketirao, sa kim se tajno sastajala Danica Drašković i gde je upoznao Osamu bin Ladena.

Republika

Foto: Youtube/Printscreen/SLAVIJA INFO

Milika Čeko Dačević

 

On tvrdi da je čoveka, koji će kasnije postati vođa Al Kaide i biti jedan od najtraženijih terorista na svetu upoznao u Bosni. Doduše, kako kaže, tada nije znao o kome se radi.

- Osamu bin Ladena sam video u Bosni, tačnije na Kalinoviku. Imao sam 18 mrtvih u jednoj akciji. Bio sam u okolini Čajniča i javljeno mi je da mi je 18 ljudi poginulo. Rekao sam im da blokiraju sve dok ja ne dođem - priča Dačević.

Prema njegovim rečima Bin Ladena je upoznao pri primopredaji zatvorenika.

- Izlazi čovek, govori arapski jezik. Nisam znao o kome se radi. Doduše, ja sam još tada tvrdio da se 4.000 mudžahedina bori u Bosni. Ali niko mi nije verovao. Uhvatio sam Bin Ladena za bradu i rekao mu da bi mogao biti dobar četnik od njega - kaže Dačević.

Podsetimo, Muhamed bin Laden i tadašnja supruga Sirija Alia Ganem dobili su sina Osamu ("mladi lav" na arapskom) u Rijadu 10. marta 1957. Bio je 17. od 52 dece koje je imao stariji Bin Laden, koji je sa godinama uzeo 11 različitih žena.

Otac Osame Bin Ladena bio je najbogatiji građevinski magnat Saudijske Arabije i blizak prijatelj kraljevske porodice Saud, a dobio je i mnoge ugovore za izgradnju osnovne infrastrukture u zemlji, a zatim i za obnovu islamskih svetilišta.

O Osami Bin Ladenu se malo znalo osim da je bio jedan od mnogih finansijera radikalnih i terorističkih grupa. 1993. godine u okviru CIA centra za borbu protiv terorizma (CTC) osnovana je posebna jedinica pod nazivom Bin Laden Stejšn koja se fokusirala na razvoj obaveštajnih podataka o finansijeru. Do 1998. godine, kada su u avgustu napadnute dve afričke ambasade, CIA je radila sama i sa prijateljskim stranim obaveštajnim službama kako bi omela Bin Ladena, umanjila njegovu sposobnost da se uključi u terorizam i privela ga pravdi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
a a

24.09.2021 13:30

Ne kenjaj bre budalo,uhvatio si ga ti za onu stvar kao i svi drugi sto pricaju isto.

Crnogorac

24.09.2021 17:46

Ovaj četnički vojvoda barem nije bežao pod sto u kafić Kada je napala policija kao nas vojvoda Mandić.