DR ZDRAVKOVIĆ UPOZORILA: Veliki broj pacijenata ima upalu srčanog mišića

Autor:

Vesti

23.09.2021

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktorka KBC Bežanijska kosa Marija Zdravković izjavila je da se, kada je reč o virusu korona, borimo sa nečim sa čime ne bi trebalo da se borimo, jer smo imali dovoljno i vremena i vakcina, ali sada plaćamo grešku svi zajedno, a ne samo oni koji se nisu vakcinisali.

Foto: Tanjug

Dr Marija Zdravković

 

Zdravkovićeva je za RTS navela da je reč o nevakcinisanim osobama i ljudima sa teškim oboljenjima kojima je, kako je rekla, "kovid bio poslednja kap u čaši".

- Ono što nas najviše brine, da su to uglavnom mladi ljudi, da su to nevakcinisani ljudi, da su to izuzetno teške kliničke slike - istakla je Zdravkovićeva.


Objasnila je da je reč o talasu epidemije koji obuhvata nevakcinisane i stare i bolesne osobe koje su nevakcinisani zarazili.

- Klinička slika je kod vakcinisanih mnogo blaža. Na svu sreću, te ljude, iako su stariji, iako imaju brojne komorbiditete, uspevamo posle dužeg intenzivnog da otpustimo kući na dalje lečenje i rehabilitaciju s obzirom na to da kovid ostavlja značajne posledice. Mlađi ljudi, pak, za koje bi se očekivalo da lakše prebole ovu bolest, kako su nevakcinisani, imaju izuzetno velike komplikacije, nažalost, neretko i smrtne ishode - istakla je Marija Zdravković.

Upozorila je i na posledice koje kovid ostavlja i navela da 292 pacijenta koja su preležala koronu imaju inflamaciju u srčanom mišiću, a to znači da je to mesto odakle mogu da krenu maligne aritmije, zamori i nedostatak snage.

Zdravkovićeva je apelovala na sve da se vakcinišu i naglasila da je to najbolji način da se pobedi kovid.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading