SAŠA PREŽIVEO STRUJNI UDAR OD 110.000 VOLTI: Napon ga odbacio 6 metara od mašine, osećao da mu gore noge

Autor: Republika

Vesti

23.09.2021

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saša Božić (43), radnik kineske kompanije Ziđin, preživeo je strujni udar od 110 hiljada volti. Prema rečima ovog čoveka koji radi kao bušač, situacija se dogodila dok je bio mašinom ispod dalekovoda kada se napravio strujni luk ispod mašine.

Republika

Foto: pixabay.com

Saša Božić radio za mašinom udaljen 8 metara od dalekovoda

- To se dogodilo u kriveljskoj flotaciji gde smo izvodili radove. Meni je takav posao da pet dana radim a narednih pet odmaram. Imao sam oko šest,sedam tačaka da uradim, i prvog dana sam završio tri a drugog dana kada sam stigao do treće tačke, koja je bila udaljena oko osam metara od dalekovoda, udarila me je struja. Podigao sam lafet od mašine, ali to nije dotaklo žice - priča Božić.

On objašnjava da se napravio strujni luk ispod mašine, pa mu je napon ušao kroz levu ruku, prošao kroz leđa i izašao kroz nogu.

- To me odbacilo oko pet do šest metara od mašine. Kada sam se rasvestio, verovatno je proradio adrenalin, odmah sam se podigao sa zemlje i počeo da vičem. U tom trenutku sam osetio da mi gore noge – nastavlja naš sagovornik.

Kolega muje odmah pritekao u pomoć.

- Sećam se da sam ponovo legao na zemlju i da levu stranu tela nisam osećao. Zatrpali smo zemljom ruku, kada je u tom trenutku stigla i ekipa Hitne pomoći i prevezli su me u borsku Opštu bolnicu – priča Božić.

Dan kada je preživeo strujni udar slaviće kao drugi rođendan. Kako ističe Božić, nada se da će se uskoro rešiti kako je uopšte došlo do ove nezgode.

- Definitivno ću taj dan slaviti, kao dan kada sam ponovo rođen. I sada na levoj strani tela osećam da nemam istu snagu kao ranije ali se nadam da će biti bolje. Imam i neke druge zdravstvene probleme, da li od stresa zbog svega što mi se dogodilo, ne znam, ali trebaće mi još vremena da se oporavim. Radio sam svoj posao onako kako mi je bilo zadato, i nadam se da će se uskoro rešiti kako se dogodila ova nezgoda - kaže Božić.

(Republika/Blic)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading