JESENJA PALETA BOJA KAO INSPIRACIJA

Autor: Republika

Vesti

23.09.2021

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Životni ritmovi su nam se uveliko promenili i još uvek se menjaju, pa mnogi od nas sve više vremena provode kod kuće, što se pokazalo kao nešto dobro, kao povratak ličnom, intimnom, svim onim vrednostima koje mnogo znače, a nestale su u brzini svakodnevice savremenog života. Kao reakcija na promene u životnoj rutini, naš dom pretvoren je u višefunkcionalni prostor, a u domovima je nekako najvažnija postala potreba za privatnošću.

Foto: Promo foto

Cipelar CLIF CLFD211

Najnovije trendove za jesenje enterijere čine prijatne tkanine, topli, zemljani tonovi, drveni komadi nameštaja i privatni, izolovani prostori. Trend terakote prerastao je u čitavu jesenju paletu boja, sačinjenu od toplih, zemljanih tonova. U trendu su i peščani tonovi koji prostor čine prijatnim tokom cele godine, kao i narandžasta boja koja doprinosi toplini, a odlično se uklapa sa drugim neutralnim tonovima, poput sivih i peskovitih tonova. Krem i braon su takođe tipične jesenje boje, dok crvena i žuta ističu toplinu doma.

Male promene u svom domu, možete da ostvarite dodavanjem sitnijih komada nameštaja. Za savršeni jesenji ambijent najbolje je da birate nameštaj u drvo dekoru i predmete u zemljanim tonovima, a za toplinu i ušuškanost je najbolja žuta, kao dekoracija, ili možda čak i boja zidova. Kreiranje samo vašeg kutka, poput mesta za čitanje, doprineće vašoj radosti i miru. Idealni komadi za takav kutak su fotelja G01 u narandžastoj boji, uz koju bi se odlično uklopio cipelar CLIF CLFD211 u teksturi drveta, a neizostavan je i klub sto BJ-9852, na koji možete odložiti knjigu koju čitate ili postaviti dodatnu dekoraciju.

Foto: Promo foto

Trpezarijski sto SABRINA

Ukoliko poželite da dnevnu sobu preuredite u jesenjim tonovima, trudite se da prostor ostavi utisak sofisticiranog i elegantnog, ali da je i dalje prijatan. Ležaj TIVOLI odličan je odabir za centralni deo boravka, a za dodatni osećaj prijatnosti na ležaj dodajte akcentne komade, poput tkanih jastuka ili vunenih ćebadi za hladnije dane. Savršen dodatak ležaju je klub sto BJ-9875, koji će doprineti i estetici prostora.

Ukrasni komadi utiču na celokupni dekor, a suvo cveće je odličan način da svoj dom držite cvetnim tokom hladnijih meseci, bez dodatnog održavanja. Jesen u vaš životni prostor najlakše možete uneti bojama. Nijanse poput zlatne, žute i narandžaste su najbolji izbor, kako za komade nameštaja, tako i za boje zidova.

Trpezarije predstavljaju srce doma, a za urbanu trpezariju u jesenjim tonovima birajte tamne palete ili teksturu drveta, dok je preporuka da izbegavate bele tonove. Kao novi trend za sledeću godinu najavljuje se integrisanje trpezarije sa ostatkom doma, kroz prirodne materijale i zanimljive površine. Komad nameštaja koji će kreirati topao i prijatan trpezarijski ambijent je trpezarijski sto SABRINA, a savet je da napravite neočekivanu i smelu kombinaciju sa različitim trpezarijskim stolicama, poput trpezarijskih stolica HTC-316 i trpezarijskih stolica KRIS, kako biste doprineli dinamici prostora.

Foto: Promo foto

Ležaj TIVOLI

Jesenje boje najbolje se koriste za isticanje na neutralnoj pozadini ili za kontrast sa tamnijim bojama, poput šumske zelene ili tamnocrvene, a jednostavan način da transformišete svoj dom ove jeseni je dodavanje umetničkih dela u ambijente. Dizajneri enterijera Forma Ideale preporučuju umetnost na zidu, u vidu galerije ili jedne efektne slike.

Verujemo da ćete uživati u kreiranju jesenjeg ambijenta i odabiru boja i detalja za vaš enterijer. Bogatstvo jesenjih tonova daće vam posebnu inspiraciju, a vaš dom će biti spreman da vam pruži toplinu u predstojećim jesenjim danima.

Komentari (0)

Loading