I PRVACI ĆE IĆI NA ONLAJN NASTAVU: Nova odluka ministarstva, učenje od kuće u 2 slučaja

Autor:

Vesti

22.09.2021

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mere za prelazak na onlajn i kombinovanu nastavu, koje su do sada važile za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola i za srednjoškolce, ubuduće će važiti i za najmlađe školarce, potvrđeno je u Ministarstvu prosvete.

Foto: pixabay.com

Dete piše

 

To znači da će prvaci, drugaci, trećaci i četvrtaci morati da uče od kuće u sledećim slučajevima:

- Ako se u odeljenju koje ima 17 i više učenika dvoje zaraze koronom to odeljenje se deli na dve grupe i prelazi na kombinovanu nastavu 14 dana.

- Ako se potom u nekoj od ovih grupa još troje đaka zarazi koronom onda samo ta grupa prelazi na onlajn nastavu na 10 dana.

Za odeljenja koja imaju do 16 đaka situacija je sledeća: ukoliko bude troje pozitivnih na kovid 19 to odeljenje prelazi na onlajn nastavu.

U Ministarstvu prosvete su naveli da će se nove mere odnositi na sve razrede.

- Sve navedeno u odluci Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, primenjuje se u oba ciklusa obrazovanja i vaspitanja - kažu u Ministarstvu.

Roditelji, inače, u ovoj školskoj godini više nemaju mogućnost izbora da li će decu da šalju u školske klupe ili ne već učenje onlajn mogu da zatraže samo na osnovu preporuke lekara.

Do sada je model kombinovane nastave i nastave onlajn, podsetimo, važio za starije osnovce i za sve srednjoškolce. Prethodne školske godine mlađi osnovci išli su na nastavu svaki dan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading