DANAS LEŽU PARE NA RAČUN! Ove grupe će dobiti 50 evra, a uskoro još 50 evra za sve koji su se prijavili!

Autor: Republika

Vesti

22.09.2021

06:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Penzioneri će danas dobiti novčanu pomoć od 50 evra, odnosno oko 5.900 dinara, a isti iznos dobiće i korisnici prava na deljivu porodičnu penziju, invalidi rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, invalidnoj deci.

Republika

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Nova državna pomoć

Uslov za sve je da su pravo ostvarili zaključno sa 13. septembrom 2021. godine. Korisnicima kojima rešenja o priznavanju prava budu doneta nakon 13. septembra isplata će biti izvršena jednokratno, nakon uspostavljanja isplate prava. Ova pomoć isplaćuje se u okviru trećeg paketa mera pomoći države građanima i privredi.

Ministar Mali govorio je o svim aktuelnim temama i o isplati državne pomoći penzionerima i svim građanima Srbije.

- Deo trećeg paketa pomoći, 50 evra, stiže na račune najstarijih sugrađana. Ko nije dobio juče, dobiće danas. Za one koji su vakcinisani, isplatili smo i onih 3.000 dinara. Kada se sve sabere, ukupno je penzionerima isplaćeno po 59.000 dinara, dakle 500 evra samo tokom trajanja epidemije. Još 30 evra stiže za sve građane u novembru, još 20 u decembru - rekao je ministar na RTS i dodao:

Nema potrebe za prijavljivanje za 30 evra koje isplaćujemo u novembru, a kada je 20 evra koje isplaćujemo u decembru u pitanju, otvorićemo prijave 15. novembra, za sve one koji se dosad nisu prijavili, a i za sve one koje su u međuvremenu postali punoletni - istakao je ministar finansija.

Kalendar isplata

* Sredina novembra: Drugih 30 evra pomoći punoletnim građanima, uključujući i penzionere

* Decembar: Poslednjih 20 evra svim građanima, uključujući i penzionere
* Januar 2022. Linearni rast penzija od pet odsto
* Januar 2022. Povećanje plata u javnom sektoru
* Kraj februara/početak marta 2022. 20.000 dinara penzionerima

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading