PROTIV UČITELJICE IZ NOVOG PAZARA POKRENUT JOŠ JEDAN POSTUPAK! Grubo prekršila prava dece!

Autor: Republika

Vesti

21.09.2021

08:05

Nakon što je Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo predistražni postupak radi utvrđivanja činjenica u vezi sa slučajem učiteljice OŠ "Rifat Burdžević Tršo" Adele Karahmetović Melajac, koja je đacima na početku školske godine umesto "Bože pravde" navodno pustila takozvanu bošnjačku himnu, iz Ministarstva prosvete rekli su za Kurir da će inspekcija sprovesti i kontrolni nadzor u vezi sa snimanjem učenika i objavljivanjem snimaka na društvenim mrežama.

printscreen

Protiv učiteljice Adele Karahmetović Melajac pokrenut još jedan postupak

- Prosvetna inspekcija naložila je da direktor pokrene i novi postupak protiv nastavnice  Karahmetović Melajac kako bi utvrdio njenu odgovornost i u vezi sa snimanjem učenika i objavljivanjem tih snimaka na društvenim mrežama. Prosvetna inspekcija će sprovesti i kontrolni nadzor u tom slučaju. Takođe, zbog nepoštovanja državnih simbola u pomenutom slučaju postupala je i upravna inspekcija, koja je u nadležnosti Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave - naveli su iz Ministarstva za Kurir.

Iz Višeg javnog tužilaštva navode da su od učiteljice prikupljena obaveštenja u svojstvu građanina na osnovu člana 288. Zakonika o krivičnom postupku.

- Tužilaštvu je dostavljen izveštaj od strane Policijske uprave u Novom Pazaru na okolnosti događaja od 1. septembra u OŠ "Rifat Burdžević Tršo" povodom objavljenog video-snimka koji se odnosi na neintoniranje himne Republike Srbije - saopštila je tužiteljka Milena Mrvić, a preneo Snews.

Podsetimo, nakon reakcije ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina i ministra prosvete Branka Ružića prosvetna i upravna inspekcija su ranije obišle školu i razgovarale sa učiteljicom i direktorom. Iz Ministarstva prosvete rekli su da je direktor OŠ "Rifat Burdžević Tršo" odmah pokrenuo postupak protiv učiteljice zbog sumnje da je povredila radnu obavezu.

U Ministarstva državne uprave potvrdili za Kurir da je upravna inspekcija utvrdila prekršaj i da učiteljici preti kazna od 50.000 do 150.000 dinara.

Komentari (1)

Loading
Provokacija

21.09.2021 21:05

U prelovu kod višegrada nastavnica je januara 1992 god recitovala pesmu -himnu o Svetom Savi i digla se uzbuna i izvršno veče višegrada je raspravljalo i preduzelo mere pored inspekcije.