BURA NA FAKULTETU DRAMSKIH UMETNOSTI: Biljana progoni Biljanu

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Fakultetu dramskih umetnosti struja koju predvodi dramska spisateljica i profesorka FDU Biljana Srbljanović pokušava na svaki način da otera Biljanu Mašić, suprugu optuženog reditelja Mike Aleksića, saznaje Srpski telegraf.

Republika

Foto: ST/N.PANČIĆ/ Media centar/ilustracija

Srbljanović pokušava da otera Mašićku zbog Aleksića

Kako su nam preneli izvori sa FDU, još na početku izbijanja afere u kojoj je nekoliko bivših učenica Aleksićeve škole glume optužilo učitelja za silovanje i polno uznemiravanje, Mašićeva se našla na meti. Sve je, međutim, poprimilo zamah kada je stala javno u odbranu supruga, a kulminiralo je pre nekoliko dana nakon što su se pojavile slike na kojima se vidi kako se Milena Radulović, koja je prva optužila Aleksića, sa širokim osmehom provodi u vikendici učitelja glume, gde je i njegova supruga (kupanje u bazenu, roštiljanje...). Sve se događa dve godine nakon vremena u kom je, kako tvrdi, Radulovićeva silovana.

JAVNA KANONADA

Biljana Srbljanović, inače, od prvog dana je iznosila najoštrije optužbe na račun Aleksića, a nakon što je pušten iz pritvora s nanogicom, napala je sud koji je doneo takvu odluku.

Kako za naš list objašnjava sagovornik sa FDU, pre tri dana je na sednici veća predsednica Studentskog parlamenta tražila da se profesorka Biljana Mašić pošalje na etičku komisiju i udalji s fakulteta "jer podržava supruga-silovatelja".

Da li je progon osveta za fotografije

Proteklog vikenda, podsetimo, pojavile su se šokantne fotografije nasmejane Milene Radulović, dve godine nakon navodnog silovanja. Ona sa društvom uživa na imanju Mike Aleksića na Kosmaju.

Republika

Foto: Printscreen/BBC

Milena Radulović tvrdi da ju je Aleksić zlostavljao

- U pitanju su fotografije nastale posle 2015, dve godine nakon perioda koji je Radulovićeva opredelila kao vreme kada ju je Aleksić silovao i uznemiravao. Na njima je ona nasmejana, pa se postavlja pitanje da li devojka ide kod silovatelja i njegove žene na gozbu i kupanje na bazenu, gde se smeje od srca, kao što to ona radi - rekao je Zoran Jakovljević, branilac Mike Aleksića.

- Ovo je zahtevala, navodno, u ime studenata FDU. Na pitanje redovnog profesora Srdana Golubovića koji tačno studenti su to tražili, rekla je da ne može da iznese njihova imena. Iste večeri u 23 sata svi članovi veća dobili su SMS poruku da je prodekanka Ana Martinoli podnela neopozivu ostavku pošto ne želi da radi s profesorkom Mašić. Ono što se na fakultetu zna to je da, u stvari, iza ovog zahteva stoje Biljana Srbljanović i još dvoje-troje profesora iz njenog kruga - ispričao je za naš list dobro upućen izvor sa FDU.

Samo tri dana pre sednice veća na FDU, Biljana Srbljanović je objavila kolumnu u kojoj, između ostalog, piše sledeće:

- Puštanje Aleksića nije samo simbolički loše, ono je i u bukvalnom smislu neopisivo nepravedno. U međuvremenu, u prilici je da odabere da boravi ili u svom stanu na Vračaru, gde će imati pravo da izlazi do lekara, advokata, kao i u potpuno slobodnu šetnju svakog dana po sat vremena, svojim elitnim delom grada. Ili još bolje, može da izabere da boravi na svom luksuznom imanju izvan grada.

Činjenice

Biljana Mašić

Republika

Foto: pozoristancepuz.com

Biljana Mašić

- rođena 1966. u Beogradu
- sa 16 godina krenula u dramski studio pri Radio Beogradu, koji je tad počeo da vodi Mika Aleksić
- diplomirala glumu na FDU
- igrala u filmu "Došlo doba da se ljubav proba", seriji "Doktorka na selu" i dečjoj seriji "Soba 405"
- redovni profesor na katedri za glumu FDU 

NEMUŠT ODGOVOR

Takođe, kada je više meseci nakon hapšenja supruga Mašićeva progovorila u emisiji "Dok anđeli spavaju", usledila je kanonada Biljane Srbljanović na društvenim mrežama. Ona je svoju imenjakinju nazvala srpskom Gislejn Maksvel (bivša devojka osuđenog pedofila Džefrija Epstajna), optužujući je da je u dva sata intervjua "gaslajtovala celu zemlju, ponizila žrtve optuženog pedofila i opravdavala čoveka protiv koga je podignuta optužnica za najgnusnija zlodela".

Srpski telegraf poslao je juče pitanja mejlom Biljani Srbljanović, od koje nismo dobili odgovore. S druge strane, dekan FDU Miloš Pavlović poručio nam je: "Sve informacije na kojima ste bazirali pitanja su netačne."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Драгана Ивсновић

18.09.2021 20:07

Како угасити Србљановићку која ради за странце против Срба?!

Odgovori 12 6
Pa

19.11.2021 13:01

dobila je tuzbu, za pocetak...