SRBI LUDI ZA RUSKINJAMA! Plaćaju 1.500€ agencijama za posredovanje i otkrivaju zašto su bolje od Srpkinja

Autor:

Vesti

17.09.2021

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbima je san da ožene Ruskinju, ali takođe, naši muškarci se visoko kotiraju u ovoj zemlji. Kakva su iskustva iz ovakvih brakova, odgovorile su nam "provodažije".

Foto: Photo by Jeremy Wong Weddings on Unsplash

Mladenci stavljaju burme

 

Tačan broj brakova između Srba i Ruskinja pouzdano se ne zna. Ipak, da agencijama koje se bave posredovanjem u sklapanju brakova sa ženama iz Rusije posao cveta, potvrdili su vlasnici za MONDO. 

Koliko koštaju ove usluge, kakva su iskustva muškaraca sa Ruskinjama, zašto su želeli baš njih za supruge i šta kažu žene iz Rusije o braku sa Srbinom, odgovorili su za naš portal. 

Iz agencije za posredovanje u sklapanju braka između Srba i Ruskinja, objasnili su nam da kod njih postoje stotine profila žena koje su navele da bi želele baš Srbina za muža. 

"Među Ruskinjama koje traže brak u Srbiji najviše je onih od 29 do 35 godina. One uglavnom traže muškarca koji je zaposlen, nema više od 50 godina, visok je i finansijski stabilan. One nemaju problem da se dosele i žive u Srbiji, da se odreknu posla i karijere da bi se posvetile porodici, i to je ono što Srbi najviše cene",kaže za vlasnica agencije. 

KOLIKO KOŠTA OVA USLUGA?

Postoji nekoliko mogućih ponuda i na klijentima je da odaberu šta im najviše odgovara. Pun iznos cene plaća se nakon sklapanja braka, ali garancije, naravno, nema. 

"Ako muškarac želi da buduća žena bude približno istih godina, potpisuje se ugovor,  plaća se godišnjom članarinom u iznosu od 700 evra i nakon sklapanja braka, plaća se još 300 evra. Smeštaj i međusobne susrete finasirate sami. Ako klijent želi da nevesta bude mlađa šest ili više godina, to ukupno košta 1.500 evra i smatra se VIP uslugom. Mi smo tu da pomognemo kada je upoznavanje i komunikacija u pitanju", kažu iz agencije. 

Foto: Photo by Olivia Bauso on Unsplash

Mladenci na venčanju

 

"SRBI SU CRNI, VISOKI I MAČO"

Jedan od razloga za traženje muža u Srbiji jeste taj što u Rusiji ima mnogo više žena nego muškaraca i "konkurencija je ogromna". Drugi razlog je taj što su gotovo svi naši muškarci visoki, markantni crni, "pravi muškarci", kažu Ruskinje. 

"Mi smo zaista slične kulture i bolje se razumem sa Srbinom, nego sa Holanđaninom ili Nemcem, naročito kada se radi o braku. Muškarci iz Srbije su mačo, vole da ostave takav utisak, da znaju da lupe šakom o sto, što kod Ruskinja koje su tradicionalne kada se radi o braku, predstvalja veliku prednost. Oni su domaćini, posvećeni porodici više od Rusa, emotivniji su i pažljiviji. Smatraju da žena treba da poštuje muža i da ne pravi dramu oko sitnica, što Ruskinje uglavnom ne rade", kaže Ana Magvina, koja je sklopila brak sa Srbinom iz Loznice. 

ALI I LJUBOMORNI, NEVERNI I RAZMAŽENI

Iako ona tvrdi da se tako kvalitetani muževi kojih ima u Srbiji teško nalaze u Rusiji, da Srpkinje treba da ih vrednuju i poštuju, ima i određeni broj onih koje su imale loše iskustvo sa našim državljanima. 

"Bila sam u braku sa Srbinom sedam godina. Mogu da kažem da su Srbi generalno veoma temperamentni, previše emotivni, razmaženi i ljubomorni. Stalno morate da dokazujete da ste dobra supruga, majka, ljubavnica, a za uzvrat ne dobijate isto to, oni ne brinu čak ni o svom izgledu. Srbi su samo na početku slatkorečivi i zaljubljivi, posle postaju neverni i švrljaju, gotovo svi. Ali, najgore od svega je povezanost sa majkama, koja svakome pravi probleme. To nisam znala dok se nisam udala, ali onda sam videla do koje mere to pravi problem", kaže Anastasija Ransikaja iz Vladivostoka. 

KAO OTVORENA KNJIGA

Iz agencije su nam potvrdili da je većina iskustva pozitivno i da postoji više stotina sklopljenih brakova od kada agencija postoji. Postoje stvari na koje se jedni i drugi posle nekog vremena žale, ali to su uglavnom sitnice. 

"Ženama je čudno što muškarci otvoreno pokazuju vezanost za majke, što iskazuju svoju religiju i krste se kada prolaze pored crkve, nose lančiće sa krstom. Čudno im je što se sva osećanja, dobra i loša, bes i radost, tako otvoreno iskazuju, gotovo bez granice. S druge strane, to im se dopada, zato što dobijaju više komplimenata nego što su dobile u životu",kažu u agenciji za posredovanje. 

ŠTA KAŽU SRBI O RUSKINJAMA?

Kada je reč o uslovima koji se postavljaju u agencijama, Srbi ih zaista imaju više od Ruskinja. Uglavnom traže da supruga bude mlađa, lepog izgleda, plava, da dođe u Srbiju i da se prilagodi celokupnom načinu života. 

"Mislim da su Ruskinje jako negovane, lepe, ženstvene i to mi se prvo svidelo. Drugo, one su tradicionalne, na prvom mestu im je muž i porodica, što je kod žena u Srbiji postala retkost. Ako im obezbediš sigurnost, neće juriti za poslom i karijerom. Umeju da prećute i da ne prave svađu kada se radi o kući, slobodne su i strastvene kada je to potrebno, jasno i konkretno kažu šta hoće. Kuvaju. gaje decu, puštaju muškarca da vodi glavnu reč, stalo im je da dete bude obezbeđeno. Sve su to za mene dobre osobine", rekao nam je Danilo Danilović iz Kragujevca, koji je oženjen Ruskinjom. 

POŽRTVOVANE, HLADNE I PRORAČUNATE

On međutim ne krije da postoje razlike kada se radi o kulturi i da ovakvi brakovi sigurno nisu idealni, već imaju svoje nedostatke. 

"Kada se žrtvuje i odvoji od porodice, očekuje isto, što je ponekad teško za Srbe. Tu mislim na to što Ruskinjama može da smetaju neke za nas obične stvari, kao što je svakodnevno druženje sa prijateljima, ljubaznost prema prodavačici, žensko društvo i prijateljice iz detinjstva. One sve tumače kao flert i umeju da budu ljubomorne, jer smatraju da muškarci koji su oženjeni ne treba da imaju neke hobije koji se smatraju momačkim. Osim toga, umeju da budu hladne i proračunate sa emocijama u odnosu na nas, koji smo kao otvorena knjiga", kaže Danilović. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading