OD PONEDELJKA NOVE MERE: Đaci u ovim opštinama prelaze na onlajn nastavu!

Autor: Republika

Vesti

10.09.2021

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo prosvete objavilo je najnovije podatke vezane za to kako će se odvijati nastava u gradovima i opštinama od narednog ponedeljka 13. septembra.

Foto: pixabay.com

Mnoge opštine se vraćaju na onlajn predavanja

Čak 40 opština u srednjim školama uvodi treći, onlajn model.

Po drugom modelu od 13. septembra u sedmom i osmom razredu održavaće se nastava na teritorijama sledećih opština:

Kladovo, Petrovac na Maldi, Nova Varoš, Priboj, Užice, Valjevo, Despotovac, Jagodina, Ćuprija, Paraćin, Svilajnac, Rekovac,Preševo, Novi Pazar, Bojnik, Veliko Gradište, Žabari, Boljevac, Zaječar, Knjaževac, Bajina Bašta, Prijepolje, Čajetina, Alibunar, Ljig, Bogatić, Ivanjica, Lučani, Doljevac, Niš, Bela Palanka, Vranje, Kraljevo, Raška, Tutin, Nova Crnja, Aranđelovac, Knić, Kragujevac i Topola.

Od ponedeljka treći model organizacije

Treći model organizacije obrazovno vaspitnog rada primenjivaće se od 13. septembra u svim srednjim školama u navedenim opštinama.

Inače, za samo deset dana od početka školske godine, prema poslednjim podacima iz Ministarstarstva prosvete 379 odeljenja se nalazi na onlajn nastavi, prenosi Blic.

Foto: profimedia.rs

Srednjoškolci iz 40 opština prelaze na onlajn nastavu

- Prema podacima, koje su osnovne i srednje škole dostavile Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, nastavu na daljinu prati 379 odeljenja i 1 grupa, što je 0,9 odsto od ukupno 38.187 odeljenja iz 1.666 obrazovnih ustanova. Podatke je dostavilo 94 odsto, od ukupnog broja škola - rekli su iz Ministarstava prosvete.

Kako dalje navode, odeljenja koja su prešla na onlajn nastavu postupila su u skladu sa zakonom.

- Škole, čija su pojedina odeljenja prešla na onlajn nastavu, postupile su u skladu sa Preporukama za početak obrazovno-vaspitnog rada u školskoj 2021/2022. godini, u kojima je predviđeno da kada postoje dva potvrđena slučaja kod učenika u jednom odeljenju ili grupi – celo odeljenje(grupa) prelazi na onlajn nastavu u trajanju od 10 dana - navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ljubica

10.09.2021 10:12

Ostavite decu na miru neka idu u školu jer im je to jedina obaveza. Zatvarate odeljenja zboj dva slinava ućenika. Pa nikada nisu svi bili u školi. Uvek je po nekoliko izostajalo zbog prehlade, gripa, proliva , a oni stariji da izbegnu lošu ocenu.