SNEG ZATRPAO JABUKU: Sve je zarobljeno, deca neće moći u školu!

Autor: blic.rs

Vesti

10.12.2017

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sneg koji je noćas pao u Polimlju izazvao je nove nevolje na putnim pravcima koje su usporile saobraćaj u okolini Nove Varoši i dovele u pitanje sutrašnju nastavu u školi na Jabuci kod Prijepolja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Zavejani putevi usporavaju saobraćaj

Zbog nekoliko centimetara snega na delu magistrale od Gornje Bistrice do Nove Varoši saobraćaj je usporen, a nekoliko kamiona je trenutno zarobljeno na na jednom usponu pa se vozila kreću samo jednom trakom.

Sa novih 15-20 centimetara koji su noćas pali na Jabuku, u ovom delu prijepoljske opštine uz Granicu sa Crnom Gorom trenutno ima i do metar snega.

Magistralni put Prijepolje - Pljevlja je očišćen, ali putevi koji se odatle račvaju ka selima su potpuno zavejani i njima je nemoguće proći vozilima.

Da li će učenici matične škole "Mihajlo Baković" sutra ići na časove, još uvek je nepoznato.

Kako za "Blic" kaže jedan od roditelja učenika sa Jabuke, problem je neočišćena autobuska okretnica.

- Autobus koji prevozi đake iz nekoliko sela do škole može proći magistralom, ali je nemoguće da se okrene pošto je okretnica zametena snegom. Mašine su pročistile put od Prijepolja do granice, ali je ogromna količina snega zgrnuta na okretnicu. Ukoliko danas ne pročiste to stajalište, a nema najava da će tako biti, plašim se da deca sutra neće imati čime da odu u školu – kaže otac jednog od učenika sa Jabuke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading