VAKCINACIJA SE KREĆE VEOMA USPORENO! U Srbiji treću dozu vakcine primilo 220.000 ljudi

Autor: Republika

Vesti

03.09.2021

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U našoj zemlji do juče aplikovano oko 220.000 trećih doza vakcina protiv koronavirusa, izjavio je direktor Doma zdravlja "Savski venac" Zoran Bekić.

Republika

Foto: Tanjug

220.000 ljudi primilo treću dozu vakcine, ilustracija

On je rekao da vakcinacija u našoj zemlji, što se tiče prvih i drugih doza, teče usporeno i dodao da je do juče aplikovano 2.800.000 prvih i 2.650.000 drugih doza.

Dodao je da daleko veće interesovanje za primenu treće doze vakcine protiv korone.

- Ali, to je ipak onaj deo građana Srbije koji je pokazao svoju odgovornost i prema sebi i svojim najbližima i od njih i očekujemo da će se imunizovati trećom dozom -  rekao je Bekić.

Istakao je da je vakcinacija jedini put da se stane na put epidemiji koronavirusa. Dodao je i da je preporuka građanima da kao treću dozu prime vakcinu koju su primili i prva dva puta, ali da to može biti i vakcina drugog prioizvođača.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Bekić kaže da se vakcinacija kreće usporeno

- Videćemo kakvo će biti dejstvo treće doze, ona treba da ojača naš imunitet - rekao je Bekić.

Na pitanje da li će biti uvođena četvrta doza, Bekić je rekao da će država učiniti sve da se spasu ljudski životi.

- Ako bude trebalo da se dobije četvrta doza ili bilo koja ostala, ako to prihvati svetska stručna javnost i vidimo iz iskustva drugih država da je to nešto što je jako dobro, ako to prihvati i stručna javnost u Srbiji, apsolutno ćemo učiniti sve što je potrebno da se naši građani spasu - rekao je Bekić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Moja baba

03.09.2021 23:19

Da li ste primjetili da ova vakcina ima isti marketing u cijelom svijetu, tri recenice koje se izgovaraju na razlicite jezicima I pokusavaju da vam stvore grizu savjesti: "Vakcinisu se savjesni gradjani da zastite svoje najmilije I sebe." A vi nesavjesni spasite svijet od debila; kaze moja baba.