"NEĆU DA VIDIM POLICAJCA PRLJAVOG I ISCEPANOG"! Vulin na otvaranju Sportskih igara u Vrnjačkoj Banji!

Autor:

Vesti

03.09.2021

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar policije Aleksandar Vulin poručio je juče na svečanom otvaranju 10. Sportskih igara Nezavisnog sindikata policije da je razlog postojanja svake države da obezbedi mir, red, sigurnost, sačuva imovinu i čast svakog čoveka, što bez jake policije nije moguće.

Republika

Foto: Republika.rs

Ministar Aleksandar Vulin na otvaranju sportskih igara

- Kada je srpska policija jaka i zadovoljna, onda građani Srbije mogu da kažu da su i oni jaki i zadovoljni. Nikada policija nije bolja ili lošija od države, ona je onakva kakva je država. Ako hoćeš da vidiš kako se razvija jedna zemlja, pogledaj kakva joj je policija - rekao je ministar Vulin u Vrnjačkoj Banji.

Istakavši da je ponosan na zajednički trud, ministar je podsetio da je zajedno sa Nezavisnim sindikatom policije, Ministarstvo u proteklih 10 meseci povećalo premije osiguranja, zarade, da nema dugovanja kada su u pitanju davanja MUP-a, da je značajno povećan obim nagrađivanja i da su deci stradalih pripadnika, na šta je posebno ponosan, date posebne stimulacije, jer o njima treba da brinemo i čuvamo ih.

Ukazao je da se oprema policijskih službenika kontinuirano obnavlja

- Neću da vidim policajca zarozanog i iscepanog, jer ni Srbija nije takva.

Ministar je rekao da se radi na pojačavanju zdravstvene zaštite zaposlenih, da će biti više stanova iz projekta koji je pokrenuo predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sa kojim se po prvi put od socijalizma stambeno pitanje policije rešava organizovano.

Govoreći o borbi portiv organizovanog kriminala, ministar je istakao da je policija razbila ozbiljne organizovane kriminlane grupe i da će taj posao nastaviti, jer nema velikih i malih dilera.

- Svaku bitangu koja uđe u školsko dvorište sa jednim gramom marihuane treba hapsiti i zatvarati kao da je ušao sa kilogramima, jer taj jedan gram može ubiti jedno dete, a to je zločin za koji treba i mora da odgovara - naglasio je ministar Vulin.

Predsedavajući Predsedništva Nezavisnog sindikata policije Veselin Nikolić kazao je da kabinet ministra i taj sindikat imaju zajednički cilj - zadovoljan policajac i bezbedna Srbija.

Republika

Foto: Republika

Veslin Nikolić sa ministrom Aleksandrom Vulinom prilikom ranijih susreta

 

Nikolić je rekao da je ponosan na organizaciju Sportskih igara koja se održava zahvaljujući 16.169 članova ovog jedinog, kako je naveo, reprezentativnog sindikata u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

- Stojim ponosno pred kolegama iz susednih zemlja koji su ponosni što su deo ove manifestacije i uvek su dobrodošli. Ponosni smo i što je ministar Vulin sa nama - rekao je Nikolić.

Tokom ceremonije svečanog otvaranja kolegama iz regiona uručene su zahvalnice, a uspešne sportske igre i pobedu najboljem poželeli su predstavnici Makedonskog policijskog sindikata, Nezavisnog sindikata djelatnika Republike Hrvatske, Sindikata Uprave policije Crne Gore, Saveza sindikata policijskih organa Bosne i Hercegovine, Sindikata državne agencije za istragu i zaštitu SIPA Bosne i Hercegovine, Sindikata policije Hrvatske i vojnog sindikata "Gvozdeni puk“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading