MINISTAR NEDIMOVIĆ POSETIO OPŠTINU ČOKA: Ako nam stočarstvo bude kaskalo, imaćemo mnogo problema!

Autor: Republika

Vesti

02.09.2021

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar poljoprivrede u vladi Srbije Branislav Nedimović posetio je Čoku i tom priliko razgovarao sa predsednicom te opštine Stanom Đember.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com

Branislav Nedimović posetio opštinu Čoka i razgovarao sa Stanom Đember

Ministar Nedimović je pohvalio lokalnu vlast na čelu sa predsednicom opštine Čoka Stanom Đember, a osvrnuo se i na situaciju u stočarstvu i tovnom govedarstvu.

- Teško je vreme, zbog toga je vlada Srbije donela odluku da poveća premije za mleko po litri za tri dinara. Ali to ne znači da smo rešili sve probleme, moramo da se bavimo sektorom govedarstva. Mislim da su cene ratarskih proizvoda na istorijskom maksimumu. Moramo time da se pozabavimo jer ukoliko nam stočarstvo bude kaskalo, imaćemo mnogo problema - istakao je ministar poljoprivrede.

Predsednica opštine Čoka Stana Đember je istakla da je ministar poljoprivrede već nekoliko puta obišao teritoriju opštine Čoka i da je neposredni kontakt sa poljoprivrednicima najbolji način da se stvori prava slika o mestu u kojem se živi i radi.

Ona je istakla da lokalna samouprava opštine Čoka dodeljuje sredstva poljoprivrednicima na ime plaćanja kamata za poljoprivredne kredite i osiguranja njiva, kao vid podrške poljoprivrednicima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading