RAZMENA ISKUSTVA: Srpski poljoprivrednici obišli kolege u Grčkoj

Autor:

Vesti

01.09.2021

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U grčkoj regiji Pierija se nalazi delegacija od 992 poljoprivrednika iz 35 gradova i opština Srbije.

Republika

Foto: Promo

Privrednici iz Srbije obišle grčke kolege

 

Oni su danas obišli u okolini Katerine, glavnog grada regije Pierija podno Olimpa, dva zanimljiva agrarna objekta.

Jedan je proizvodnja stočne hrane. Naše poljoprivrednike je dočekao Jorgos Paparasku, koji se nalazi na čelu firme "Poljoprivredni proizvodi iz Katerine", u koju se udružilo 10 poljoprivrednika iz te regije. Grčki prijatelji su danas našim poljoprivrednicima demonstrirali savremeni način baliranja deteline. Ova firma obrađuje oko 500 hektara deteline i kukuruza. Sam Paparasku ima 100 hektara i godišnje proizvedu 3.500 tona stočne hrane  On kaže da imaju ukupne prinose od 40 tona po hektaru deteline i 60 tona silaže po hektaru.

Republika

Foto: Promo

Farma svinja retke rase koja potiče iz Grčke

 

Naši poljoprivrednici obišli su i farmu svinja "Fotiadi". Radi se o farmi crnih svinja retke rase koja potiče još iz stare Grčke, a najsličnija je našoj mangulici. U Grčkoj ima ukupno 3.500 tih svinja, a na ovoj farmi 300. Subvencija za ovu proizvodnju od strane države Grčke iznosi 90 evra po prasilji godišnje. Srpski poljoprivrednici su izrazili veliku zahvalnost svojim domaćinima, a posebno Draganu Markoviću Palmi koji je sve ovo organizovao. Ocena cele posete Grčkoj od strane naših poljoprivrednika je, kako ističu, deset plus.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading