TRŽIŠTE SRBIJE PREPLAVILI POLOVNI AUTOMOBILI SA LAŽIRANOM KILOMETRAŽOM! Nemački stručnjaci izdali upozorenje! LIZING KUĆE NAJVEĆI PREVARANTI!

Autor:

Vesti

30.08.2021

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skidanje kilometraže sa polovnih automobila nikad nije bilo lakše, pogotovo ako su u pitanju noviji modeli vozila, pokazuje istraživanje nemačkog auto-kluba ADAK.

Foto: pixabay.com

Tržište Balkana preplavljeno vozilima sa lažiranom kilometražom

 

Oni tvrde da što je model automobila noviji i da je lažiranje teže otkriti. 

- Mada se i Evropska unija oglašavala povodom prepravljanja broja pređenih kilometra u polovnim vozilima, promena nema, odnosno na novim modelima automobila nije nikakav problem poigrati se sa kilometrima - kažu nemački eksperti ADAK-a.

To potvrđuje, kažu i njihovo najnovije istraživanje.

Nasumično su izabrana tri automobila: ford "kuga" iz 2019, opel "grandlend X" iz 2020. i pežo 208 iz 2019. Rezultati su pokazali da se kilometraža može falsifikovati već nakon nekoliko minuta, pristupom odgovarajućim uređajem bez mogućnosti da se kasnije otkrije prevara u automobilu.

- Sama servisna knjižica ne znači ništa jer se i ona falsifikuje - objašnjava Gebelen Elen iz ADAC-a i napominje da je najbolje kupiti automobil od poznanika gde možete biti sigurni u pređene kilometre", 

U smanjenju kilometraže prednjače rentakar kompanije i lizing kuće. Njihova vozila su očuvana, enterijer im je dobar jer se u njima ne puši, ali se skidaju nalepnice sa servisa i akomulatora i teško je odrediti pređenu kilometražu koja je ponekada duplo veća.

- Ovakva vozila se nude na aukcijma a kupci su najčešće na Balkanu, Rumuni, Bugari, Srbi, Albanci. Kupuje se više komada odjednom i dokumenta, pošto nisu pripremljena za Evropsku uniju sa manje rizika se krivotvore - kaže Elen.

U nemačkom auto-klubu kažu da je na taj način prodato oko pola miliona automobila godišta od 2014. do 2021. Ako primetite nisku cenu vozila van tržišne cene imajte na umu da je taj automobil ili mnogo prešao ili je imao sudar, kažu nemački stručnjaci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading