POOŠTRENE MERE ZBOG TRENUTNE SITUACIJE: U OVOM delu Srbije se uvodi POLICIJSKI ČAS, skraćuje se radno vreme UGOSTITELJIMA i ODLAŽE početak škole!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

28.08.2021

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada privremenih prištinskih institucija odobrila je nove mere protiv kovida-19, koje sutra stupaju na snagu, a jedna od glavnih je policijski čas posle 22 časa.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Foto: Ilustracija

Prema novim merama, ugostiteljski objekti radiće skraćeno do 21.30 časova i to samo na otvorenom, a početak nove školske godine odlaže se za 13. septembar, prenosi Koha.

Građani koji ulaze na teritoriju tzv. Kosova moraće da dostave dokaz o vakcinaciji, PCR test urađen u poslednja 72 časa ili serološki test u poslednjih 30 dana, bez obzira na nacionalnost.

U suprotnom, moraće da budu sedam dana u izolaciji.

Na sednici vlade rečeno je da je pooštravanje mera bilo neophodno u ovoj situaciji, a ministar zdravlja Arben Vitja ne isključuje mogućnost novih mera ukoliko se situacija bude pogoršala.

Na KiM je u poslednja 24 sata registrovano skoro 2.000 novozaraženih, a umrlo je 19 pacijenata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading