VAŽNA PORUKA PATRIJARHA UPUĆENA ĐACIMA PRVACIMA! Pre svega izrastite u dobre ljude (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

27.08.2021

21:19

Njegova svetost Patrijarh srpski Porfirije objavio je večeras na svom zvaničnom instagram profilu poruku upućenu svim đacima prvacima i njihovim roditeljima čija deca za pet dana polaze u školu.

instagram.com/printscreen

Patrijarh Porfirije poželeo prvacima polazak u školu

- Dragi roditelji, i đaci prvaci. Ovih dana se navršava 20 godina od kako je u škole u RS ponovo uvedena verska nastava. Želim da ukažem na to koliko je verska nastava važna za uzrastanje mladih u zdrave moralne ličnosti, koje neguju i čuvaju svoj identitet, ali i poštuju identitet i opredeljenje drugih - rekao je patrijarh.

On ističe da se moraju izgraditi ličnosti koje imaju osećaj odgovornosti prema porodici i široj zajednici, i koje imaju saosećanje za druge, što je, kako kaže patrijarh, osobina koja nam u poslednje vreme sve više nedostaje.

- Zato čestitam i delim radost sa roditeljima koji decu upisuju u prvi razred osnovne škole, i sa očinskom ljubavlju ih pozivam da za njih izaberu veronauku, pre svega zbog toga da bi izrasli u dobre ljude, da bi poštovali i voleli i svoj narod i sve druge koji žive sa nama - zaključio je poglavar SPC.

Komentari (0)

Loading