KO JE UOPŠTE BIO TITO? Pravi identitet krila njegova natalna karta: A zbog ovoga je Brozov astrolog bio UPLAŠEN

Autor: Republika

Vesti

26.08.2021

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako ovo i dan danas učimo po zvaničnim istorijskim knjigama, pojedini se ne bi složili sa tim. Naime, ima onih koji tvrde da Broz nije umro 4. maja. I ne samo to - tvrde da čak nije ni bio onaj kakvim se predstavljao. Tačnije - krio je svoj identite.

Republika

Foto: Profimedia/Heritage Images

Istraživanje ko je bio Tito kreće posle susreta sa Brozovim astrologom

Ali krenimo redom...

Josip Broz Tito, kaže istorija, rođen je 7. maja 1892 a umro 4. maja 1980. Bio je jugoslovenski komunistički revolucionar i državnik, koji je obavljao razne državničke funkcije od 1943. pa sve do svoje smrti. Među onima koji ne veruju u zvaničnu biografiju maršala je i publicista Milan Vidojević.

 NJegovo detaljno istraživanje ko je bio Tito kreće posle susreta sa Brozovim astrologom.

"Neću da kažem njegovo ime jer je on danas profesor univerziteta. Tada je bio talentovani student koga je tadašnji DB ošacovao da se bavi nečim neobičnim za naše prilike. On je inače Srbin, živeo je u Sarajevu. DB ga je jedno leto odveo u Bugojno u lovački dvorac gde je sreo Tita", ispričao je svojevremeno Vidojević.

Kako ističe Tito nije hteo da se njemu radi horoskop, jer svoj život zna. 

"Broz je reko mladiću da ovaj pokuša da vidi da li u toj astrologiji može da pronađe šta je bilo sa njegovim prijateljima iz mladalačkih dana koji su nestali. Eto on kao nema drugog načina da ih nađe nego da pita astrologa. Mladić je dobio tri datuma, od kojih je jedan 25. maj 1892.

 A ova dva datuma su datumi Brozovih prijatelja iz radničkog pokreta iz Austrije. Dobio je rok od mesec dana. Bio je šokiran kada je video da ličnost rođena 25. maja 1892. godine u Kumrovcu nema nikakvu životnu istoriju vrednu pomena. Ali zato je video da datum jednog od ove dvojice Austrijanaca prikazuje životnu istoriju kakvu je imao upravo Tito", ispričao je Vidojević.

 

Datum rođenja - 16. februar 1892. godine Beč, u 8:48 ujutru. Student je bio šokiran jer je počeo da se plaši sve vrem razmišljajući kako da tu priču servira Titu a da ne ugrozi sebe.

"Kada se ponovo sreo sa Titom i hteo da priča o 25. maju on je rekao da to preskoči jer "on zna koje" nego da on njemu ispriča za njegovog bečliju", kaže Vidojević.

On napominje kako mu je taj astrolog rekao da se u trenutku setio kako da celu priču ispriča Titu. 

"Rekao je Titu da je taj njegov "prijatelj" jedan od najvećih svetskih naučnih umova. Dakle da taj tobož nepoznati radnik iz Beča postaje jedan od najvećih naučnika epohe. Pričao mu je njegov život ali ne kroz politiku nego kroz nauku. Posmatrao je Titovu reakciju koji je sve vreme bio i više nego zadovoljan. Na kraju je Tito, koji je u to vreme imao 75-76 godina pitao tog studenta da li se tu vidi koliko će taj "njegov prijatelj" još da živi. U bljesku lucidnosti je rekao - vidim da će živeti 100 godina.

- Šta kažeš? upitao je Tito.

To je bio takav preobražaj, takvo ozarenje. Bio je fasciniran podatkom da će živeti 100 godina. Nagrađen je za to što je radio. Došao je general, Titov ađutant, i rekao - student, pita te maršal šta hoćeš. Rekao im je da želi knjige. Odveli su ga u biblioteku gde je ispraznio police knjiga", rekao je Vidojević.

Prema njegovim rečima tada je shvatio da ovom temom mora da se pozabavim.

"Video sam Titovu pravu krštenicu.

Republika

Foto: youtube.com/YU 0 Laki / ugoslovenski partizani

Tu piše da mu je majka Marija a da nije poznato ko mu je otac

Za preciznu Austrougarsku birokratiju 19. veka bilo je nemoguće da takav podatak ne postoji. Bila je to pedantna policijska država. Pravi izvor mog saznanja je jedno ezoterijsko društvo koje nisu masoni koje je imalo prave podatke o određenim temama. I neke njihove arhive su mi predočene. Tu sam pročitao ko je bio Franc Jozef Habzburg und Loren. Tito koga mi znamo je vanbračni sin Franje Josifa i poljske grofice Marije Sobjeske. Kao dete je dat na usvojenje u jednu poljsku-jevrejsku porodicu", kaže on.

Na pitanje zašto je baš 4. maj uzet kao datum Titove smrti Vidojević ističe:

"To je iluminatski praznik - Dan milosrđa. Tada masoni i viši iluminati čine dobra dela, pomažu udovicama, pomažu sirotinji... Tito je zapravo umro u februaru. Tito je rimski car. Habzburgovci vuku poreklo po muškoj liniji od Hrista. I oni jesu zaista vladari sveta. Oto fon Habzburg ima titulu kralja Jerusalima".

TITO (NI)JE BIO MASON

Pojedini teoretičari zavera, ali i

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Pojedini istoričari i publicisti tvrde da je Tito bio član Masona

Pojedini istoričari i publicisti tvrde da je Tito bio člantajne organizacije poznate kao Slobodni zidari ili Masoni. Navodno je bio član zagrebačke masonske lože "Maksimilijan Vrhovec. Priča se i kako je jedan od dokaza za tako nešto i Brozov idiličan odnos sa Vinstonom Čerčilom, koji je, opet navodno, bio mason 33. stepena.

Ipak Velika Loža Britanske Kolumbije i Jukona iz Kanade tvrdi da Tito nije bio mason. Evo kako oni, između ostalog, opisuju doživotnog predsednika SFRJ:

- Član Crvene Internacionalne garde posle Oktobarske revolucije Josip Broz Tito je postao član Kominterne 1934. da bi ga potom Staljin izbacio 1948. Tokom Drugog svetskog rata vodio je najmoćniji pokret otpora u Evropi, da bi 7. marta 1945 uspostavio prvu komunističku vladu u tadašnjoj Jugoslaviji - kažu oni i dodaju pojedine teorije zavere tvrde da je Tito 1926. postao član masonske lože "Libertas" u Napulju u Italiji.

Ali prema njima, realnost je drugačija.

- Tito je u stvari radio kao agitator Komunističke partije u grodogradilištu u Kraljevici na jadranskoj obali Hrvatske od 21. septembra 1925. do 2. oktobra 1926. kada je prešao u livnicu u blizini Beograda. Nema nikakvih dokaza da je putovao u Napulju u to vreme.

Na početku Drugog svetskog rata postojalo je 27 loža sa 2.500 članova u Jugoslaviji. Slobodni zidari su bili zabranjivani pod nacistima što su isto doživeli i kasnije pod Titovom vlašću iako nepotvrđeni izvori tvrde da su mnogi komunistički lideri bili predratni masoni.

Dakle, kada se sve uzme u obzir - odnos komunista prema masonima, Titova zabrana loža, kao i neregularan status italijanske masonerije u to vreme, nema razloga da se veruje da je Josip Broz Tito bio mason", tvrde oni.

GDE JE SAHRANJEN, I JOŠ MALO O MASONIMA

- Te priče da on nije sahranjen u Kući cveća i da nije umro 4. maja već dva meseca ranije su gluposti. Deda je umro tog jutra, 4. maja. Trećeg maja uveče su mu proradili očni kapci. Počeli su da se pomeraju. Pitao sam doktore šta to znači i objasnili su mi da su to zadnji trzaji. I sutradan ujutru je umro. Nemoj da mi sad neko priča nekle gluposti - rekao je u jednoj emisiji svojevremeno Titov unuk Joška Broz.

Kako je ispričao Tito je ubačen u metalni sanduk koji je zavaren.

- A onda onaj načelnik nekadašnjeg DB, priča kako je tu stavljen pesak, kako je narod prevaren. Nisam se odvajao od tog kovčega do sahrane. Kad je završen prvi deo sahrane nije bila stavljena ona stena... Posle je noću u dva ujutru došla dizalica i tu stenu od devet tona stavila i ja sam tek onda otišao kući - ispričao je on.

O pričama da je Tito bio mason i da zbog toga nema zvezde petokrake na grobu, Joška kaže:

- Zvezda petokraka nije stavljena jer u prvom tom delu sahrane je napravljena to što je izgledalo kao kutija šibica... I to se tako zatvaralo. Da su stavili zvezdu ona nikad ne bi izgledala ko prava zvezda, jer zbog tih šina to ne bi izgledalo kako treba... I deda nije bio mason, to su gluposti - rekao je on.

(Magazin.Novosti/ Republika)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
kapetan Dragan

26.08.2021 11:26

Pa ako tvrdi da je deda umro 4.maja rano ujutro, zasto onda mediji objavise da je umro u 15 casova

Amer

26.08.2021 13:15

U to vreme moraosi da budes trulo bogat da bi pripadao bilo kojoj lozi.

Sllavica

26.08.2021 20:11

@Amer - Tito jeste bio bogat, mogao je da uzme šta je hteo i kad god je hteo. Koliko su komunisti oteli bogatstva od predratnih bogatih ljudi, pa zlato i dragocenonsti koje su ostale od kralja... Manite me one priče kako on nije primao platu i slične budalaštine.