SRAMNA ODBRANA! Šolakovi i Đilasovi mediji se podsmevaju premlaćivanju režisera: Bjelo, ruka ti se pozlatila

Autor: K. I. - E. S. T.

Vesti

23.08.2021

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zversko prebijanje režisera Predraga Antonijevića, kog je prebio pet godina mlađi kolega Dragan Bjelogrlić, naišlo je na opštu osudu. Pa dobro, ne baš opštu, s obzirom na to da su pojedini mediji (Šolakovi i Đilasovi) stali u odbranu napadača, nazivajući tučom krvničko batinanje čoveka koji ničim nije izazvao napad niti je u obračunu učestvovao, osim kao žrtva.

Republika

Foto: Republika.rs, Tanjug/T. Valič, ST/V. Lukić

Antonijević i Dragan Bjelogrlić

Njima uz rame stali su tviteraši naklonjeni opoziciji (Antonela Riha, Biljana Lukić...), kao i lideri PSG Pavle Grbović, Sergej Trifunović. I, naravno, sarajevski i neki hrvatski mediji, kojima je Antonijević trn u oku zbog filma "Dara iz Jasenovca".

VREĐAO NOVINARKU

Suština svih ovih pisanja i stavova pojedinaca bila je ista, a to je da se obesmisli suština onog što se dogodilo i incident svede na kafansku tuču iako se svi koji brane Bjelogrlića deklarišu kao bogzna kakvi borci protiv nasilja.

Za korak dalje od svih otišao je Slaviša Lekić, bivši predsednik NUNS, urednik serijala "Junaci doba zlog", koji se emituje na televiziji N1, izvređao je novinarku Informera koja ga je pitala zašto podržava prebijanje reditelja Gage Antonijevića, poručivši joj da bi trebalo da se bavi prostitucijom. On je, osim što je sve vreme pravio sprdnju na Tviteru od batina koje je dobio Gaga, umesto odgovora na prosto pitanje, nadahnuto popljuvao ni krivu ni dužnu novinarku zbog toga što radi svoj posao.

- Nesretnice, znaju li ti kod kuće čime se baviš? Časnije ti je da se otvoreno baviš prostitucijom nego što se raspadaš u tom smeću - napisao je Lekić i ponosno prepisku objavio na Tviteru.

ANTONELA RIHA

Novinarka Antonela Riha, koja ne propušta da kritikuje vlast, a da ironija bude veća, članica je grupe "Novinarke protiv nasilja", na Tviteru je sve okarakterisala kao kafansku tuču.

- Hej, nikada niste videli kafansku tuču? Policija reagovala, čemu sada navijanje i seirenje - napisala je Riha na svom nalogu.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Antonela Riha

Kada su se ljudi pobunili protiv ove njene konstatacije, osuđujući to što na nivo kafanske tuče svodi brutalan napad, pokušala je da se opravda novim tvitovima, navodeći da ne podržava tuče.

- E da, a vidim da je sve to povezano s onim Aleksićem, tako da je ludilo krenulo. Nemamo jače teme - napisala je u komentaru.

SERGEJ TRIFUNOVIĆ

Jedini komentar na prebijanje Antonijevića koji je neuspeli političar i funkcioner PSG Sergej Trifunović imao ticao se brzine kojom je objavljen video iz restorana u kome se vidi ceo incident:

Republika

Foto: Tanjug/T. DROBNJAK

Sergej Trifunović

- Kad Bjelogrlić izudara Antonijevića, snimak se pojavi odmah. Kad ubiju Stanku Gligorijević, moramo da kumimo za dva minuta snimka koji je video samo jedan čovek koji još nije pozvan u istražni postupak.

PAVLE GRBOVIĆ

- Određivanje policijskog zadržavanja do 48 h Draganu Bjelogrliću zbog kafanske tuče i nanošenja očigledno lakših telesnih povreda je skandal i nemam dilemu da je odluka politički motivisana. Ono što je on sinoć uradio nije dobro, naprotiv, ali ovo je institucionalna represija - napisao je Pavle Grbović, isti Grbović koji je samo mesec dana ranije napadao državu zbog verbalnih pretnji koje je doživeo.
Naime, budući da je bio predmet uvreda i verbalnih pretnji, Grbović je na Tviteru jadikovao da se u svojoj državi ne oseća bezbedno i da je za to odgovorno društvo koje podržava ovu vlast.

Republika

Foto: Tanjug/A. VUKELIĆ

Pavle Grbović

Uzgred budi rečeno, Bjelogrliću nije određen pritvor, već policijsko zadržavanje do 48 sati, što je uobičajeno.

BILJANA LUKIĆ I OGI RADIVOJEVIĆ

Novinarka Biljana Lukić prvo je postavila tvit svog supruga Ogija Radivojevića:

- Bjelogrlić četiri godine mlađi od Antonijevića, ko je u vašoj priči udario čoveka starijeg 20 godina?

Republika

Foto: youtube.com/ 24 minuta sa Zoranom Kesićem - Zvanični kanal

Biljana Lukić

A onda je nastavila niz tvitova u kojima je, između ostalog, slagala da je Bjeli određen pritvor, navodeći ironično da je "Bjela opasan, mora pritvor, nije njihov", potom se hvalila da je čitala zakon i iz kojih razloga se nekom određuje pritvor, a da za ovu situaciju ne postoji razlog, ignorišući činjenicu da Bjelogrliću nije određen pritvor, već policijsko zadržavanje do 48 časova, što su dve potpuno različite stvari. 

On je Antonijevića nazvao "velikoSNSmučenikom" i "hodajućom slinom od čoveka", poručivši Bjelogrliću: "Ruka ti se pozlatila."

SARAJEVSKI MEDIJI

Sarajevski portal Oslobođenje rešio je da se i sam obračuna s Antonijevićem, budući da je izveštavanje o njegovom prebijanju bilo u drugom planu, dok je primarno bilo predstaviti ga kao nekog nacistu. Oslobođenje je užasavajući napad na Antonijevića pravdao time da je režiser vređao bosanske logoraše.

- Bjelogrlić priveden zbog napada na reditelja koji je vređao logoraše u BiH: "Zaletio se i udarao ga u glavu" - bio je naslov pomenutog teksta.
Ko ne zna šta se desilo, mogao bi da zaključi da je Bjela napao Gagu baš zbog bosanskih logoraša!

UVEK SU TAKVI

Predrag Jeremić, urednik portala Embargo, govori za Srpski telegraf o licemerju, koje pravda nasilje kada ga počini "neko od njihovih".

ŠOLAKOVI MEDIJI

Mediji u vlasništvu Dragana Šolaka mučko prebijanje nazivaju tučom, kao da su bila dva učesnika

Republika

Foto: youtube.com/SerbiaBroadbandSBB, Promo

Dragan Šolak

Nova S Dragan Bjelogrlić priveden, potukao se s rediteljem
Detalji tuče: Antonijević dobacivao, Bjelogrlić nasrnuo pesnicama
N1 Dragan Bjelogrlić napao Antonijevića, dao izjavu u policiji, objavljen i snimak
Direktno Bjelogrlić u policiji: Provocirao me cele noći
Bjelogrlić pre incidenta proglašen za glumca večeri u Nišu

- Oni uvek imaju taj stav, ko god i šta god kaže protiv aktuelnih vlasti postaje njihov prijatelj i spremni su da ga brane po sistemu: kada je noć, umesto da kažu da je noć, oni će reći da je dan. Uzevši u obzir to da je Bjelogrlić označen kao čovek naklonjen opoziciji, oni staju u njegovu zaštitu, čak i kad postoji snimak i kad svi mogu da vide šta je istina. Sve to je dokaz koliko je taj mali deo Srbije licemeran i maliciozan preko svake mere, kao i to da nema tu objektivnosti, budući da im je stalo do ličnih interesa njihovih gazda i tu se cela priča završava. Ko god zucne protiv vlasti je automatski njihov prijatelj, odatle i ova sramna odbrana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Ivana

23.08.2021 21:58

Sramota jedna velika koji žele da unište našu državu i njene građane. Srbija se denas cela razvija i gradi, hvala predsedniče ans vemu što činite za našu državu i njene građane. Srbija se danas cela razvija i gradi.

Gradimir

23.08.2021 22:20

Ma bre ovi nisu normalni... Brane nasilničke postupke....