NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Broj novozaraženih i dalje u blagom padu

Autor: Republika

Vesti

22.08.2021

15:03

U poslednja 24 časa na korona virus testirano je 8.101 građana, od kojih je 1.242 pozitivno.

Tanjug/AP

Korona puni kovid bolnice u Srbiji, ilustracija

Nažalost preminulo je 8 osoba.

Na respiratorima širom Srbije nalazi se 31 pacijent.

Podsetimo, u jučerašanjem danu na korona virus testirano je 11.521 osoba, od kojih je 1.510 bilo pozitivno. Nažalost, 11 osoba je preminulo, a na respiratorima je 30 pacijenata.

Tanjug

U ovom talasu ima više mlađih pacijenata,ilustracija

Povećan broj prijema obolelih

Da je korona ponovo uzela maha u Srbiji govori i činjenica da se kovid bolnica u Batajnici veoma brzo puni.

Dr Jelena Veličković, pomoćnica direktora kovid-bolnice u Batajnici navodi da je situacija alarmantna jer tako brzo popunjavanje kapaciteta u bolnici do sada nisu imali prilike da vide.

U odnosu na 1. avgust, kada je u kovid bolnici u Batajnici bilo 32 pacijenta, trenutno ih ima 268, i planira se otvaranje i C bloka bolnice.

- U ovom talasu ima više mlađih pacijenata, koji su u 90 odsto slučajeva nevakcinisani i bez pratećih bolesti. Nažalost i mladi pacijenti i oni sa pratećim i bez pratećih bolesti nekada imaju tako tešku kliničku sliku sa smrtnim ishodom, danas je preminula pacijentkinja od 26 godina koja je lečena u jedinici intenzivnog lečenja - istakla je Veličković.

Dosadašnji korona rekordi su: najviše pozitivnih u jednom danu – 7.999, najviše ljudi na respiratorima – 353, najviše testiranih – 22.837 i najviše preminuih – 69.

Komentari (0)

Loading