MINISTARSTVO PROSVETE: Odluka o povratku đaka u klupe nakon sednice Kriznog štaba!

Autor: Republika

Vesti

20.08.2021

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo prosvete saopštilo je danas da će odgovarajuća uputstva o načinu organizovanja nastave uputiti školama tek nakon sednice Kriznog štaba.

Foto: Tanjug/D.ANIČIĆ

O povratku đaka u klupe znaće se nakon sednice Kriznog štaba

Time je Ministarstvo reagovalo na pojedine navode u medijima da su školama poslali plan režima rada za početak nove školske godine.

- Povodom nekoliko naslova koji su se pojavili na izvesnim portalima i koji ukazuju na pogrešnu informaciju da je Ministarstvo uputilo školama dopise o tome kako će se organizovati nastava od septembra, ukazujemo da su ovi naslovi pogrešni i da će Ministarstvo školama uputiti odgovarajuća uputstva tek nakon što se održi sednica Kriznog štaba - navodi se u obaveštenju Ministarstva prosleđenog medijima.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Čeka se sednica kriznog štaba

Odluka o režimu nastave na početku nove školske godine zavisiće od predloga Kriznog štaba, a resorno Ministarstvo i Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) saglasni su da školska godina treba da počne regularno 1. septembra.


Nakon održanog sastanka usaglašeno je da su u opciji tri modela nastave - svi učenici u školi, deo u klupama, deo onlajn i potpuno onlajn.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading