ŠOLAKOVCI ĆE PUĆI OD MUKE! Lučić: Naša konkurencija je pokušala da izvrši politički uticaj!

Autor: Republika

Vesti

02.08.2021

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić ocenio je da inicijativa Otvoreni Balkan daje dodatnu argumentaciju za širenje u regionu i naveo da objedinjavanje sportskih sadržaja na Areni donosi veći broj korisnika i veći prihod.

Republika

Foto: printscreen

Vladimir Lučić

On je za TV Pink rekao da makedonsko tržište ima dobar potencijal za Telekom te da će krenuti da nude najpre satelitske programe, a zatim će preko tamo postojećih operatera ponuditi mobilnu telefoniji i internet.

- Sada je potpuno drugačija atmosfera nego ranije. Pre tri godine smo probali da kupimo operatera u Albaniji, pa smo faktički bili politički zaustavljeni, a sad je novi duh - rekao je on.

Lučić je istakao da je cilj Telekom Srbije regionalno širenje i jačanje, te da je zato već tri godine pod kontinuiranim udarom konkurencije United grupe preko njihovih kanala.

Kao besmislice on je ocenio objave pojedinih portala u Hrvatskoj da će doći do povećanja cena Arene.

- Naša snaga je povećanje broja korisnika. Faktički je povoljnije i za korisnike kad je sav sport na jednom a ne dva kanala - rekao je i dofao da Arena već deceniju uspešno funkcioniše u Hrvatskoj.

On je rekao i da nisu tačni navodi nekih medija da će doći do postepenog poskupljenja pretplate, a kao potpunu besmislicu je ocenio tvrdnju da Srbija širi uticaj preko Telekoma.

- Kompanija koja je probala da izvrši politički uticaj, pogotovo kroz informativne kanale, u svim zemljama regiona, nismo mi - nego naša konkurencija United grupa - rekao je on.

Naveo je da ta grupa uz sportske kanale plasira informativne kanale koji im postaju jedno od glavnih oružja odbrane.

- U Srbiji čim smo mi krenuli da uzimamo korisnike na tržištu, odmah je krenula lažna priča da time što uzimamo korisnike SBB ugrožavamo slobodu medija - ocenio je on.

Pored sportskih kanala Telekom je, istakao je Lučić, krenuo da snima veći broj serija i produkcija i to ne samo za region nego za čitav svet.

- Besmisleno da neko tvrdi da time što će se španska ili premijer liga emitovati na Areni, to upošte ima veze sa poltikom i geopolitikom. To pre svega ima veze sa jačanjem naše kompanije - rekao je on.

Naveo je da očekuje da će dugoročan sportski sadržaj dovesti bitan broj korisnika na Telekom mrežu, te da će Arena ojačati u regionu, a cela kompanija će višestruko povećati prihod.

- Samo kroz ove aktivnosti oko sportskog sadržaja, procena je da ćemo do 2029. godine imati dodatni prihod od preko milijardu evra - rekao je on.

Dodao je da Telekom povećava svoju vrednost ne samo na osnovu rezultata poslovanja u 2021. godini.

- Potencijalni kupac procenjuje sadašnju situaciju i sigurnost investicija u budućonosti. A ono što smo uradili do sada, od ulaganja u infrastrukturu do kupovine sadržaja, garantuje Telekomu Srbije siguran razvoj u sledećih 10 godina. Ništa ne može da se desi na tržistu da nas poremeti, a to dosta vredi - poručio je Lučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading