ULJEZ MI SE UVUK'O U CVEĆE! Beograđanka ZANEMELA OD ŠOKA kad je videla OGROMNU ZMIJU u dvorištu: Guja se opušteno šetala dok sam se ja TRESLA

Autor: Republika

Vesti

01.08.2021

10:33

Građani Beograda sve češće se susreću sa ne tako prijatnim gostima, a reč je o zmijama kojih ovog leta ima na svakom koraku.

printskrin

 

Prava drama desila se jednoj Beograđanki kada joj je svratio nezvani gost u dvorište.

 

 

Devojka iz, kako kaže, predgrađa Beograda danas je imala bliski susret sa zmijom. U panici, odmah je kontaktirala zoohigijenu, dok zmija nije bila ni najmanje uzbuđena, već se uvukla u cveće.

Ona je odmah postavila slike na društvene mreže, kako bi korisnici videli s kakvim se užasom suočava, ali i da znaju kome da se obrate ako budu imali isti problem.

Radnici zoohigijene došli su u njeno dvorište i brzo rešili stvar iako su svi ukućani i ona bili u veoma velikoj panici.

 

 

Na kraju se sve dobro završilo, a zmija je uklonjena na profesionalan i bezbedan način.

U pitanu je bila belouška, jedna od najčešćih zmija u Evropi koja ne spada u otrovnice. Pre svega se mogu pronaći uz obale bara, jezera i reka, ali i na rubovima šuma u blizini vode, otvorenim šumama, baštama i parkovima. Iako na globalnom nivou belouška nije ugrožena u Srbiji je zaštićena zakonom kao strogo zaštićena vrsta.

U Srbiji inače ima desetak vrsta zmija, od kojih je tri otrovno. Te tri otrovnice nije moguće sresti u Beogradu - to su poskok, šarka i planinski šargan i uglavnom naseljavaju planinske predele.

 

Komentari (0)

Loading